Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δρόμο για την πρωθυπουργία, ακούει στο όνομα Ντόρα Μπακογιάννη! Η Ντόρα άντεξε, πίνοντας το ποτήρι με το “φαρμάκι” μέχρι τελευταίας σταγόνας, δηλαδή βλέποντας να χάνει την προεδρεία της ΝΔ από τον άσπονδο εχθρό της “Αγίας Οικογένειας” τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια να τον “καμαρώσει” Πρωθυπουργό! Έτσι, φάνταζε αδύνατον να πιει το ίδιο φαρμάκι για δεύτερη φορά, βλέποντας πρόεδρο της ΝΔ και εν δυνάμει Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Όμως, σε αυτήν την περίπτωση λειτούργησε το μητρικό φίλτρο και έκανε ανακωχή με τον Κυριάκο, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον (θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί)!
Έτσι – όπως πολύ καλά ενημερωνόμαστε – η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν εκείνη που “προώθησε” ως υποψήφιο της διεκδίκησης του Δήμου της Αθήνας το γιο της Κώστα Μπακογιάννη! Ο οποίος, αφού έκανε το “αγροτικό” του, ως Δήμαρχος Καρπενησίου και ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, είναι …έτοιμος να αναλάβει το Δήμο της Πρωτεύουσας, που ως γνωστόν είναι πρόκριμα για τη διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ και στη συνέχεια την πρωθυπουργία της χώρας!
Άλλωστε, πολλά τα παραδείγματα του παρελθόντος, με πρώτο παράδειγμα από όλα, την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη!
Ωστόσο, έπρεπε να ξεπεραστεί ένα ανυπέρβλητο πολιτικό εμπόδιο! Αυτό το εμπόδιο ακούει στο όνομα Γιώργος Πατούλης! Ο υπέρμετρα φιλόδοξος Γιώργος Πατούλης, βάζει στόχους και τους επιτυγχάνει! Ποιος θα περίμενε, ότι ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πεύκης, θα σάρωνε στη συνέχεια σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδος, το Δήμο Αμαρουσίου και θα ήταν ο απόλυτος άρχων; Ποιος θα περίμενε, πως θα “κυρίευε” τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας;
Ποιος θα περίμενε, πως θα “πολιορκούσε” και θα καταλάμβανε την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος);
Έτσι ο επόμενος στόχος του, ήταν ο Δήμος της Αθήνας! Και πριν ακόμη ανακοινώσει κάτι τέτοιο, φρόντισε να ετοιμάσει το “στρατό” του! Ένας “στρατός, που γιγαντώθηκε και εξοπλίστηκε” διά μέσω της πολιτικής κίνησης που δημιούργησε τον Ιούλιο του 2017! Τον Όμιλο Ενεργών Πολιτών με την επωνυμία “Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά”, με έμβλημα την Ακρόπολη! Αυτή η κίνηση, από την πρώτη στιγμή τάραξε τα νερά της ΝΔ και σήμερα επιφανή στελέχη της θεωρούν, πως ήταν λάθος της ηγεσίας του κόμματος, που δεν σταμάτησε εν τη γενέσει της την κίνηση αυτή!
Αλλά, από ότι φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το χρίσμα της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, ξεπερνώντας τα φαινόμενα νεποτισμού, για τα οποία τον κατηγορούν πολλά γαλάζια στελέχη!
Γιατί έχει συναφθεί – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – άτυπη συμφωνία μεταξύ της Ντόρας και του Κυριάκου!
Η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δρόμο προς την αυτοδυναμία – κοινώς θα κάτσει στ΄ αυγά της – με την προϋπόθεση, το κόμμα να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019!
Από εκεί και μετά, το ζήτημα είναι τι θα κάνει ο Γιώργος Πατούλης!
Θα αποδεχτεί την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Αττικής που του πρότειναν; Δηλαδή, θα υποταχθεί στην κομματική εντολή; Ή θα το παίξει “αντάρτης”;
Σε λίγο χρονικό διάστημα θα γνωρίζουμε!
Πάντως, η Περιφέρεια της Αττικής δεν δίνει πρόκριμα για την αρχηγία του κόμματος! Γιατί η Περιφέρεια της Αττικής είναι “θαλασσοπνίχτρα”!
Βλέπεις η Ρένα Δούρου, που περίμενε να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την διαφαινόμενη πανωλεθρία που θα υποστεί στις προσεχείς εκλογές, έχασε το πλεονέκτημα μετά τις πλημμύρες της Μάνδρας και του ολοκαυτώματος του Ματιού!
Ενώ η Δημαρχία στην Αθήνα, έχει λιγότερους κινδύνους και η όποια κρίση είναι ευκολότερη στη διαχείριση!
Άρα, “υπάκουο παιδί” ο Γιώργος Πατούλης και οι πολιτικές φιλοδοξίες σταματούν στην Περιφέρεια της Αττικής, ή “αντάρτης” με “το όνειρο να συνεχίζει το ταξίδι του”, αφού όλα δείχνουν ότι τα ποσοστά επιτυχίας του στο Δήμο της Αθήνας, είναι πολλά, από τη στιγμή πού πολλοί βουλευτές στη ΝΔ, αλλά και στελέχη του κόμματος διατυπώνουν δημόσια την προτίμησή τους στο Γιώργο Πατούλη;
Για να δούμε λοιπόν, πόσο πονηρός είναι ο Γιώργος;

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.