Η κομματοκρατία στην Ελλάδα έχει καταστρέψει και διαφθείρει πρώτα απ’ όλα τον ίδιο το λαό και έπειτα τη χώρα. Όσοι όμως απορρίπτουν συλλήβδην τα κόμματα, είτε επιζητούν κάποιον δικτάτορα, είτε παίζουν με τις «κούκλες» τους. Δηλαδή τις πολιτικές φαντασιώσεις τους.
ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Ο λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να φτιάχνει ενώσεις προσώπων (κόμματα) που στόχο έχουν την κατάκτηση της εξουσίας. Ακόμα και στην Αθηναϊκή δημοκρατία, ο λαός ήταν χωρισμένος σε δύο παρατάξεις.
Πάντως, για να λέμε και του “στραβού” το δίκιο, η προπαγάνδα εναντίον της δημιουργίας κομμάτων, που παρασύρει αφελείς πολίτες, εκπορεύεται από το ίδιο το σύστημα και βοηθά τη μακροημέρευση της υπάρχουσας κομματοκρατίας.
Το πρόβλημα δεν είναι η ελευθερία των πολιτών να συνεταιρίζονται ή να δημιουργούν ενώσεις για την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας. Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα κόμματα, αλλά το γενικό πολιτειακό σύστημα μιας σάπιας και διεφθαρμένης κομματοκρατίας, η οποία κρατά το σύστημα κλειστό, μη επιτρέποντας την είσοδο νέων υγιών δυνάμεων για να το εξυγιάνουν.
Προφανώς, οι πιο πάνω σκέψεις θίγουν τα πολιτικά “ιερά και όσια” εκείνων που κατέχουν τη μόνη αλήθεια τους. Ας είναι.
Όσοι λοιπόν απεχθάνονται τα κόμματα και θεωρούν γι’ αυτό τους εαυτούς τους σώφρονες πολίτες, κοιτάζοντας τους υπόλοιπους αφ’ υψηλού, ας συνεχίζουν να παίζουν με τις «πολιτικές κούκλες τους» και να παραμένουν γονατισμένοι για να υφίστανται την εξουσία και τη βία του κάθε τυχάρπαστου και απαίδευτου πολιτικού.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.