[ccpw id="136103"]

Δεν προτίθενται να κάνουν πίσω με τίποτα. Ούτε στην τακτική της πόλωσης, του διχασμού και της συκοφαντίας αλλά ούτε και σε αυτή των παροχών των εξαγγελιών και των υποσχέσεων. Είναι αποφασισμένοι για όλα βλέποντας το τέλος της διαμονής τους στις καρέκλες της εξουσίας και δεν προτίθενται να πέσουν χωρίς να αφήσουν πίσω τους καμένη γη και δεκάδες προβλήματα στον επόμενο Πρωθυπουργό.

Αναδημοσίευση από: liberal.gr
Του Τάσου Ευαγγελίου

Είναι αποφασισμένοι και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Κυνικά φερόμενοι δεν ορρωδούν προς ουδενός και περιφέρονται ακόμη . Μάτι 42 ημέρες μετά την εθνική τραγωδία των μέχρι τώρα 98 νεκρών θέλοντας να δείξουν αφενός ότι διαχειρίζονται την επόμενη ημέρα αφετέρου πως δεν φοβούνται να βγουν στους δρόμους, συνοδευόμενοι ωστόσο στις εξορμήσεις από «κλακαδόρους» και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Θα πολώσουν το κλίμα και θα συκοφαντήσουν μέχρις εσχάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο άνθρωπος που μεταφέρει τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, βγήκε χθες για να δηλώσει πως δεν θα κοπούν συντάξεις και παράλληλα επανέφερε στο προσκήνιο το διχαστικό λόγο περί «νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς» Ν.Δ., επαναλαμβάνο ντας την ίδια στιγμή και τα όσα αναφέρει τα δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών για τον Γρηγόρη Δημητριάδη.
Το μήνυμα σαφές. Όμως δεν σταματούν εκεί. Τα παίζουν όλα για όλα και για να δημιουργήσουν μαγική εικόνα στην οικονομία. Δίνουν τα ρέστα τους για λίγες δημοσκοπικές ανάσες αλλά και με βαθύτερο σκοπό. Να εγκλωβίσουν τους επόμενους και να οδηγήσουν την αγανάκτηση του λαού σε αυτούς όταν έρθει η ώρα που θα αποδειχθεί πως οι παροχές που τάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Για το λόγο αυτό μάλιστα ετοιμάζονται να νομοθετήσουν ότι τάξει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και να συμπεριλάβουν ότι χρειάζεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται τον Οκτώβριο αγνοώντας παντελώς τα μηνύματα που στέλνουν οι αγορές αλλά και οι δανειστές, οι οποίοι επανέρχονται από Δευτέρα στην Αθήνα. Το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι ο χώρος που θα γίνονται οι συναντήσεις. Και αυτό προκειμένου να μην ταυτιστεί ως εικόνα στα μάτι του… λαού η είσοδος και η έξοδος των υπουργών στο ίδιο με αυτό, πριν τη λήξη του προγράμματος στήριξης, ξενοδοχείο.
Έχουν κλείσει τα αφτιά και τα μάτια αφού κάνουν ότι δεν βλέπουν που βρίσκεται το 10ετές ομόλογο που εκτινάχθηκε χθες στο 4,6%, την κατάσταση του Χρηματιστηρίου που έσπασε το φράγμα των 700 μονάδων και δηλώνουν πως όλα πάνε καλά.
Τα καμπανάκια πολλά και πριν την 20η Αυγούστου και μετά, όμως η κυβέρνηση επέμεινε στην επικοινωνιακή γραμμή της δημοσιονομικής ελευθερίας, της επανάκτησης των κλειδιών του «χρηματοκιβωτίου» και των εξαγγελιών για παροχές.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, τον οποίο απέφυγαν να συναντήσουν επισήμως, δήλωνε από την Αθήνα όπου βρέθηκε καλεσμένος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ότι οι «αγορές θα είναι σκληρές με την Ελλάδα» καθώς και ότι «δεν μπορείς να διαφωνείς μαζί τους». Μόλις χθες το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ.
Ο Γενικός διευθυντής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ πρόσφατα τόνιζε, προειδοποιώντας την ελληνική κυβέρνηση, ότι οι αγορές θα είναι αμείλικτες εάν αθετηθούν συμφωνίες καθώς και ότι «Η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να αποδείξει στους εταίρους της και στις αγορές ότι δεσμεύεται να μην αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί και να ακολουθήσει τις βιώσιμες οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που απαιτούνται μακροπρόθεσμα για να δημιουργηθεί μια ισχυρή οικονομία, ικανή να επιφέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».
Η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ που έχει στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προειδοποιούσε πως «Η 20η Αυγούστου θα είναι μια σημαντική ημέρα, όταν δηλαδή τελειώσει το πρόγραμμα αλλά τα αποτελέσματα δεν θα σταματήσουν εκεί» ενώ ακόμη και ο Ευρωπαίος Επίτροπος και φανατικός υποστηρικτής του Έλληνα πρωθυπουργού παρά τα θετικά λόγια και τις καλές αναφορές δεν παραλείπει να τονίζει με κάθε ευκαιρία την ανάγκη να μην αλλάξουν τα συμφωνηθέντα.
Όμως τίποτα από αυτά δεν μέτρησε ούτε και η άποψη του ΔΝΤ που χαρακτηρίζει επισφαλή την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές προβλέποντας επιτόκια άνω του 5% μέχρι το 2030
Όλα αυτά ψιλά γράμματα. Άλλωστε ο επόμενος θα είναι το θύμα της πολιτικής που εφαρμόζεται και μάλιστα θα καταγγελθεί από τους ίδιους αν δηλώσει πως δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση των εξαγγελιών και των παροχών που θα νομοθετηθούν.

. .

..

. . . ..



Πηγή