Σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, είπε περίπου τα εξής σχετικά με την Ελλάδα:

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Από: hassapis-peter.blogspot.com

«Σε ότι αφορά τις τράπεζες, στην Ευρώπη αποφασίσαμε να αναλάβουν τα κράτη (φορολογούμενοι) να καλύψουν τις ζημιές των ιδιωτών επενδυτών.

Σε περίπτωση Grexit υπήρχε κίνδυνος διάλυσης της Ευρώπης.

Ο Schaeuble, όπως και εγώ, ήξερε πολύ καλά ότι η Merkel δεν θα επέτρεπε ποτέ να συμβεί ένα Grexit. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη για τη διάλυση της Ευρώπης;»

Τι έχουν λοιπόν να πουν οι Έλληνες πολιτικοί για όλα αυτά;

Κατάλαβαν την μπλόφα που τους έπαιξαν οι Ευρωπαίοι ή όχι;

Με ποιανού το μέρος τελικά τάχθηκαν οι Έλληνες πολιτικοί; Με το μέρος των τραπεζιτών ή το μέρος των Ελλήνων; Με το μέρος της Ευρώπης ή το μέρος της Ελλάδας;

Και πως μας ξεπλήρωσαν οι Ευρωπαίοι για το χρέος και το Σκοπιανό;

Σε ότι αφορά το χρέος δεν έχει γίνει κανένα «κούρεμα»

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, αφενός η Γερμανίδα κ. Μέρκελ τρέχει εσπευσμένα στα Σκόπια για να ενισχύσει το δημοψήφισμα του Ζάεφ κατά της Ελλάδας, αφετέρου μάθαμε ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνικότητα ζητούσαν ανέκαθεν οι Σκοπιανοί και εμάς μας ενέπαιξαν οι δικοί μας ότι δήθεν διαπραγματεύτηκαν. Κάτι το οποίο πλέον ομολόγησε και ο ίδιος ο Ζάεφ εκθέτοντας τους Έλληνες «yes men». Εκείνο μόνο που προστέθηκε στη συμφωνία που υπογράφηκε είναι ότι θα τιμωρούνται οι Έλληνες που δεν θα την δέχονται.

Τελικά, ο δύστυχος ελληνικός λαός, μόνο μέσα από τα wikileaks, από διάφορα κατά καιρούς αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και από ξένους αξιωματούχους που πλέον έχουν αποσυρθεί, μαθαίνει για τις πολιτικές “μειοδοσίες” των πολιτικών του.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.