[ccpw id="136103"]

Της Κορίνας Δαμουλιάνου* 

Ολοκληρώθηκαν οι φιέστες: Διάγγελμα, ανασχηματισμός… ορκωμοσία! Είναι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία σήμερα; Μία κοινωνία που έχει «γονατίσει» και εξαντληθεί. Μία κοινωνία που δοκιμάστηκε όσο καμία άλλη τα χρόνια της κρίσης. Μία κοινωνία που έζησε το θρήνο και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ειδικά αυτό το καλοκαίρι που φεύγει, με την εθνική τραγωδία που στιγμάτισε τον Ιούλιο του 2018.

Αυτή η κοινωνία θέλει Ανά…ταξη, ανα…πτέρωση, ανα… σύνταξη και εν τέλει «ανασχηματισμό», όχι στα πρόσωπα αλλά στην πολιτική. Χρειάζεται ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής με πολιτικούς σε όλα τα επίπεδα, που θα «κατεβαίνουν» στην κοινωνία και θα την αφουγκράζονται.

Πολύς λόγος έχει γίνει για την αξιοποίηση της νέας γενιάς, για το αν θα πρέπει να βγει προς τα… έξω.  Ζητούμενο είναι όχι μόνο το ηλικιακό αλλά οι περγαμηνές και το ήθος που κάποιος νέος μπορεί να συμμετέχει στην πολιτική ζωή του τόπου. Η καθημερινή «ζύμωση» με ανθρώπους της διπλανής πόρτας που σου περιγράφουν προβλήματα αλλά σου εκφράζουν και θέσεις σου δίνουν καλύτερη οπτική για όλα τα θέματα που προβληματίζουν, επηρεάζουν αλλά και σε πολλές περιπτώσεις «καθηλώνουν». Αυτή είναι η «διαδρομή» που σε οδηγεί στο να δώσεις πραγματικές λύσεις και όχι «πυροτεχνήματα». Τελικά το «σήμα» που θα πρέπει να εκπέμψει η κυβέρνηση της χώρας είναι για εκ βάθρων αλλαγές και ειδικά όταν μπροστά έχεις ανοιχτά όλα τα Εθνικά Ζητήματα και πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσεις!

*Πολιτευτής της ΝΔ και δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας

 

Πηγή