[ccpw id="136103"]

Ο «εθνικιστής» Γιάννης Ρίτσος ……. και ο ιδεολογικός «μέντορας» του πρωθυπουργού – Στο ποίημα «Αρχαίο θέατρο» ο Γιάννης Ρίτσος υποδηλώνει, σε μια συμβολική αναπαράσταση, την επίδραση της ελληνικής αρχαιότητας στη διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας ˙ καταργεί την χρονική απόσταση ανάμεσα στον αρχαίο και τον νέο Ελληνισμό και υποστηρίζει την ιστορική συνέχεια των Ελλήνων.
Έτσι όμως εξηγείται γιατί ο πιο προβεβλημένος ιδεολογικός ινστρούχτορας του ελληνικού εθνομηδενισμού και φανατικός υποστηριχτής της Α-συνέχειας του ελληνικού έθνους Αντώνης Λιάκος χαρακτηρίζει τον «Αριστερό» Γιάννη Ρίτσο, «εθνικιστή» – όπως και πολλούς άλλους λογοτέχνες, ιστορικούς, καλλιτέχνες .χαστές της Αριστεράς (Ν. Σβορώνος, Ν. Ψυρούκης, Μ. Θεοδωράκης, Γ. Κορδάτος, Τ. Λειβαδίτης κ.α.).
Ερμηνεύσιμος είναι και ο λόγος που η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα έχει διορίσει (επί υπουργίας Ν. Φίλη) τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο, οπαδός του οποίου είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επικεφαλή της “Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία” με στόχο την αποδόμηση (παραχάραξη) της ελληνικής ιστορίας. Όπως δεν είναι καθόλου παράξενο που ο κ. Τσίπρας παρέδωσε, με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, το (κρίσιμο) Υπουργείο Πολιτισμού στην σημιτική κα Μυρσίνη Ζορμπά, μακρόχρονη συμβία του κου Λιάκου, που είναι και αυτή ταυτισμένη απόλυτα με τον εθνομηδενισμό και τον πολυπολιτισμό.
Το «μέτωπο» της εθνοαποδόμησης και του ανθελληνισμού που συγκροτήθηκε, σχεδόν απρόσκοπτα, από εκπροσώπους σχεδόν όλου του πολιτικού φάσματος, επιμένει και φαίνεται σήμερα αρραγές όσο ποτέ άλλοτε

. .

..

. . . ..



Πηγή