Αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι επί της ουσίας δεν ασκείται αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ξεσηκώσει τους πάντες και υποσχόταν ορισμένα πράγματα, τα οποία φυσικά δεν έκανε. Πολλοί τον ψήφισαν διότι κακώς τον πίστεψαν, αρκετοί τον επέλεξαν επειδή έλεγε κάτι διαφορετικό μήπως και βελτιώσει την κατάσταση.
Του Στρατή Μαζίδη
Ακούει κανείς κάτι διαφορετικό από τη Νέα Δημοκρατία; Υπάρχει Κυριάκος Μητσοτάκης; Τι είναι αυτός; Ηγέτης; Επόμενος πρωθυπουργός; Τι λέει ότι θα κάνει; Ποια είναι η διαφορετική πρότασή του; Πώς θα μας απαλλάξει από τη φορομπηχτική πολιτική; Με ευχές;
Τι λέει για τα εθνικά θέματα; Ξέρεις κανείς; Σήκωσε στο πόδι όλη τη Μακεδονία; Όχι. Τι διαφορετικό θα κάνει με τους Τούρκους; Τι θα πράξει με τη Βόρεια Ηπειρο; Τι θα κάνει με την παράνομη μετανάστευση; Θα φυλάξει τα σύνορα; Θα ξεκινήσουν επαναπατρισμοί να αναπνεύσει η χώρα;
Πού ήταν με τα διάφορα προοδευτικά θέματα; Είχε εισηγητές που ανέλυαν το ΟΧΙ ενώ θα ψήφιζαν ΝΑΙ! Φοβόταν να αρθρώσει λόγο, για να μην σταμπαριστεί.
Γενικώς υπάρχει η αίσθηση ότι δεν ασκείται αντιπολίτευση από το κόμμα που έχει θεσμικά αυτό το ρόλο. Κάθεται και περιμένει να σαπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει. Οι μόνοι που σφυροκοπούν νυχθημερόν την κυβέρνηση είναι τα sites. Τότε όμως δε χρειάζεται να κατέβει στις εκλογές, αλλά οι ιστοσελίδες. Από την στιγμή που δεν προσφέρει απολύτως τίποτε, δεν έχει εναλλακτική διαφοροποιημένη πρόταση και είναι αναιμική στα θέματα που πονούν την κοινωνία, ποιος ο λόγος της ύπαρξής της; Άλλωστε και η μεταπήδηση Παπακώστα στην κυβέρνηση ερμηνεύθηκε από πολλούς ως προάγγελος συγκυβέρνησης.
Όλα αυτά τα σενάρια και τις συμπεριφορές μπορούμε να τα τελειώσουμε οριστικά με το όπλο μας, την ψήφο.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.