[ccpw id="136103"]

Το σχέδιο Τσίπρα για να κερδίσει κι άλλο χρόνο μέχρι τις εθνικές εκλογές άρχισε να ξεδιπλώνει γιαβάς – γιαβάς ο συγκυβερνήτης του Καμμένος. Χθες ο υπουργός Άμυνας, στη διάρκεια της άτυπης συνόδου των ευρωπαίων ομολόγων του, είπε: «οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους και ο υπουργός Εξωτερικών, με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Αναδημοσίευση από: parapolitika.gr
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η αναφορά σε «μακεδονικό έθνος» είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια».

Με δεδομένο ότι στις 30 Σεπτεμβρίου διενεργείται δημοψήφισμα στη γείτονα, το Μαξίμου σχεδιάζει να στήσει ανάλογη κάλπη έως τον Μάρτιο του 2019. Βάσει αυτού του σεναρίου, το οποίο έχει ξαναπαιχθεί το καλοκαίρι του 2015, ο Αλ. Τσίπρας θα αποφύγει τις εθνικές εκλογές προσδοκώντας ότι μέχρι την εξάντληση της τετραετίας, τον Σεπτέμβριο του 2019, οι ψηφοφόροι θα έχουν εκτονωθεί στο δημοψήφισμα, τις δημοτικές-περιφερειακές και τις ευρωεκλογές.
Η απόλυτη εξάντληση όπως και την περίοδο 2014-2015. Τότε στήθηκαν Αυτοδιοικητικές κάλπες την Άνοιξη του 2014, αμέσως μετά Ευρωκάλπες, τον Ιανουάριο του 2015 εθνικές, τον Ιούλιο δημοψήφισμα και ξανά εθνικές τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

. .

..

. . . ..



Πηγή