[ccpw id="136103"]

Μετά την εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του Γραμματέα με ποσοστό 88% ανοίγει πλέον ο δρόμος για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό με τον χρόνο να αρχίζει, πλέον, να μετρά αντίστροφα, ενώ είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί και εντός της ημέρας.
Από: topontiki.gr
Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι -εκτός μεγάλου απροόπτου- ο πυρήνας της κυβέρνησης δε θα αλλάξει, ενώ ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι είναι έτοιμος να κάνει ανοίγματα τόσο στην κεντροδεξιά όσο και στην κεντροαριστερά.
Άλλωστε, δε θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για συμμαχίες που «απαιτούν οι συνθήκες», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι ώρα για ηττοπάθειες αλλά για τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία.
Όπως όλα δείχνουν ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν αλλάζει με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να συγκαταλέγονται στους “αμετακίνητους” , ενώ πληροφορίες τοποθετούν στη «λίστα» αυτή και τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη.
Μετά την αποχώρηση Σκουρλέτη, τα επικρατέστερα ονόματα για το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να είναι αυτά του Σπίρτζη και Παππά, ενώ δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι αλλαγές στο υπουργείο Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη.
Ξενογιαννακοπούλου-Παπακώστα στην κυβέρνηση;
Όσον αφορά στα «ανοίγματα» η είσοδος της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου -προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ- στο υπουργικό σχήμα θεωρείται πιθανή, ενδεχομένως στο υπουργείο Υγείας, ενώ το άνοιγμα προς τη λαϊκή δεξιά θα πραγματοποιηθεί με την πιθανή είσοδο της Κατερίνας Παπακώστα.
Όσο για τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο ο μοναδικός λόγος που θα άλλαζε χαρτοφυλάκιο, θα ήταν μόνο αν αποτελούσε δική του επιθυμία.

. .

..

. . . ..



Πηγή