[ccpw id="136103"]

Ενώπιον διλημμάτων για την αλλαγή του υπουργικού σχήματος, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, όπως καταδεικνύει, η απόφαση για την αναβολή του προαναγγελθέντος ανασχηματισμού.
Από: crashonline.gr
Η επίσημη αιτιολογία, ότι το βάρος τώρα, θα πέσει στην έξοδο από τα Μνημόνια και ότι το Μαξίμου δεν ήθελε να «χαλάσει τα μπάνια του λαού», μόνο πειστική δεν είναι.
Οι αρχικές σκέψεις για ένα σαρωτικό ανασχηματισμό με αντικαταστάσεις ή απομακρύνσεις κορυφαίων υπουργών, συνάντησαν ισχυρές αντιστάσεις και το σχέδιο εγκαταλείφθηκε.
Στο παρασκήνιο, μέρες τώρα, κρύβεται ένα άγριο «παζάρι» στο Μαξίμου, με καραμπόλες, μπλόκα και γκρίνιες που αφορά στην μετακίνηση και αντικατάσταση των υπουργών.
Τσακαλώτος και Σκουρλέτης, οι υπουργοί που κρατούν τα «κλειδιά» του ανασχηματισμού, έστειλαν ήδη τα μηνύματά τους στον Τσίπρα, ο πρώτος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Οδυσσέας νίκησε του Μνηστήρες με τη βοήθεια των πιστών δικών του ανθρώπων«. Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην Κουμουνδούρου για να αναλάβει καθήκοντα γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «βίαιη μετάγγιση στελεχιακού δυναμικού από το κόμμα στην κυβέρνηση».
Οι πληροφορίες έλεγαν πως τα καθήκοντα του κ. Σκουρλέτη αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σπίρτζης που θα τον διαδεχθεί στο Εσωτερικών. Από την πλευρά του ο νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας δεν δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη θέση, ακόμη κι αν μετακινηθεί στην κυβέρνηση κι έτσι αναβαθμιστεί.
Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες φαίνεται πως δεν θα σημειωθεί κάποια σημαντική αλλαγή, καθώς το θέμα του ανασχηματισμού συζητήθηκε στην διάρκεια συνεργασίας που είχαν πρόσφατα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος.
Ερωτηματικά προκαλεί η διαθεσιμότητα που κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα να πλαισιώσει την κυβέρνηση (Ραδιόφωνο 24/7) λέγοντας μάλιστα ότι ήδη έχει κάνει συζητήσεις
Δυστοκία φαίνεται πως υπάρχει και ως προς την προσέγγιση στελεχών της Κεντροαριστεράς, με αποτέλεσμα πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του σκέπτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στην κυβέρνηση στελέχη με κεντροδεξιές αποχρώσεις, ούτως ώστε να συμβολίσει κατ” αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα προς το Κέντρο.
Οπως και να έχει πάντως, ο επικείμενος ανασχηματισμός προβλέπται να έχει τον χαρακτήρα «συμβιβασμού» με την παραμονή των κορυφαίων υπουργών στα πόστα τους, για να μην χαθεί κάθε έλεγχος, ενώ οι εκλογές πλησιάζουν…

. .

..

. . . ..



Πηγή