Ούτε Καστελόριζο, ούτε Πνύκα, ούτε Ιθάκη. Α’ Νεκροταφείο, αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να ανακοινωθεί η δήθεν έξοδος από το μνημόνιο ξεκινώντας το διάγγελμα λέγοντας “μετά πνευμάτων δικαίων”.
Του Στρατή Μαζίδη
Το πρόβλημά μας δεν είναι μια σύμβαση που εκπνέει. Ο ΕΝΦΙΑ καταργήθηκε; Όχι. Θα καταργηθεί βέβαια για να έρθει ο φόρος περιουσίας όπου θα κληθεί ο κόσμος να πληρώσει φόρο για όσα έχει ήδη φορολογηθεί αλλά και το δακτυλίδι της γιαγιάς του. 
Ο ΦΠΑ και η ακρίβεια, όπως το αστρονομικό κόστος των καυσίμων, θα επανέλθουν; Όσοι έχασαν τις δουλειές τους, θα επιστρέψουν σε εκείνες με τα δεδομένα που ίσχυαν όταν τις άφησαν; Τα κλειστά μαγαζιά θα ξανανοίξουν; Οι επαγγελματίες θα σταματήσουν να αντιμετωπίζουν ως πρόβατα επί σφαγή; Τα capital controls θα αρθούν; Τα χρήματα που κατασχέθηκαν για τεχνητά χρέη στην εφορία θα να ξαναμπούν στους λογαριασμούς; Όσοι πέθαναν μέσα στη νύχτα γιατί κλάταρε η καρδιά τους από τα προβλήματα και το άγχος, θα αναστηθούν; Οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων μεταναστών θα επαναπατριστούν;
Τίποτε από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Το μνημόνιο ως σύμβαση μπορεί να τελειώνει. Η δυστυχία όμως και η σκλαβιά μας συνεχίζονται. Α’ Νεκροταφείο λοιπόν! Ασυζητητί! Μπροστά από την ωραία κοιμωμένη, όλους εμάς δηλαδή.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.