Η κυβέρνηση της… Αριστεράς ετοιμάζεται και φέτος να στείλει σε 6,4 εκατομμύρια φορολογούμενους τον «λογαριασμό» του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, του γνωστού μας ΕΝΦΙΑ.
Αναδημοσίευση από: eleftherostypos.gr

Έναν «λογαριασμό» ύψους 3,2 δισ. ευρώ, τον οποίο περιμένει να εισπράξει πώς και πώς για να υλοποιήσει τη «μνημονιακή» δέσμευσή της στους Ευρωπαίους και Αμερικάνους δανειστές για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό.

Εθισμένη στα ψέματα και τις μεθοδεύσεις εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών, η… αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πιστά, κατ’ εντολήν των ξένων δανειστών, το άκρως επαχθές και άδικο δημοσιονομικό μέτρο της επιβολής του ΕΝΦΙΑ, το οποίο ως αξιωματική αντιπολίτευση απεδοκίμαζε και υποσχόταν ότι θα καταργήσει από την πρώτη στιγμή που θα αναλάμβανε την εξουσία.
Εδώ και πολύ καιρό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει τέλος σε κάθε προσδοκία κατάργησης του ΕΝΦΙΑ. Εχει βάλει στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας την προ 4,5 ετών «εμβληματική» του υπόσχεση ότι «ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται, αλλά καταργείται». Ηδη από το καλοκαίρι του 2015, όταν έκανε τη θεαματική πολιτική κωλοτούμπα, είχε αποφασίσει όχι απλά να μην καταργήσει αλλά ούτε καν να μειώσει τον φόρο αυτό.
Ο «λογαριασμός» του ΕΝΦΙΑ τον οποίο καλούνται να πληρώσουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή πάνω από 6,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι ίδιος: 3,2 δισ. ευρώ. Κι επειδή το ποσό αυτό είναι αδύνατον να πληρωθεί στο σύνολό του, πάντοτε ένα μεγάλο μέρος του, περίπου 550-600 εκατ. ευρώ, μένει κάθε χρόνο απλήρωτο από νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν λόγω οικονομικής εξάντλησης να το εξοφλήσουν.
Ο ΕΝΦΙΑ τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ το 2014. Φέτος κλείνει ήδη 5 χρόνια αδιάκοπης εφαρμογής. Από τα 5 αυτά χρόνια τα 4 ανήκουν στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που είχε καταγγείλει τον ΕΝΦΙΑ τον εφαρμόζει πιστά καθ’ όλη τη χρονική περίοδο που κυβερνά τη χώρα και δεν έχει διανοηθεί να κόψει ούτε σεντ από τον δυσβάσταχτο «λογαριασμό» του.
Για αυτό η υπόθεση του ΕΝΦΙΑ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής ανυποληψίας του ΣΥΡΙΖΑ.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.