Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί απελευθερώθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν και αμέσως δεσμεύθηκαν από το αντίστοιχο ελληνικό. Τα δέοντα πήγαν περίπατο, ήτοι να πάνε από την Αδριανούπολη στα σύνορα του Εβρου και να ξεκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Του Στρατή Μαζίδη
Απεναντίας τους έφεραν με πρωθυπουργικό αεροσκάφος φορτώνοντας στον ελληνικό λαό τον τσουχτερό λογαριασμό, τους ονόμασαν ήρωες χωρίς να έχουν κάνει κάτι ηρωικό και τους περιέφεραν διότι έπρεπε ο Κατρούγκαλος να βγάλει την πρώτη φωτογραφία και ο Καμμένος να αναρτήσει την εικόνα της Παναγίας.
Είδαμε ακόμη και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ με την στολή, σε υπηρεσία να πίνει σαμπάνιες με τους υπηρεσιακά υφισταμένους του και έναν κυβερνητικό αξιωματούχο. 
Λογικά θα αρχίσουν οι διάφορες προβλεπόμενες διαδικασίες. Θα αναζητηθούν ευθύνες για ό,τι συνέβη. Ενδεχομένως να πάμε και σε πιο αυστηρές καταστάσεις (πχ στρατοδικείο) και ίσως, όσο λυπηρό κι αν είναι αυτό, να προκύψουν ευθύνες για τους δύο στρατιωτικούς μας, από την πιο απλή όπως το ότι έπεσαν σε τουρκική ενέδρα / παγίδα έως ακόμη, όπως διαβάζουμε, το γεγονός πως παραδόθηκαν αμαχητί.
Αν λοιπόν, που προσωπικά το απεύχομαι, προκύψουν ευθύνες για τα δύο παιδιά, πως αυτή η χώρα θα τα τιμωρήσει όταν τα έφερε πίσω με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, τους άνοιξε σαμπάνιες, τα έντυσε με στολές και τα έβαλε να επιθεωρήσουν τιμητικό άγημα;
Πόσο αστεία, πόσο μπανανία έχουμε καταλήξει και δεν το λέει κανείς.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.