Πέντε βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τρεις «πασοκογενείς» από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και δύο από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, ήταν έτοιμοι να ανεξαρτητοποιηθούν και να ανατρέψουν την κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία», της αναγνώρισης «μακεδονικής γλώσας» και «μακεδονικής» υπηκοότητας στους Σκοπιανούς και αυτή ήταν η αιτία της πρόκλησης της κρίσης με την Ρωσία.
Από: pronews.gr
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Η καταγραφή των προθέσεων αυτών από την ΕΥΠ, αλλά και από πηγές της αμερικανικής πρεσβείας, γέννησε την ανάγκη να «δαιμονοποιηθεί» η Μόσχα, μια ιδέα που αποδίδεται προσωπικά στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος ως παλιός κομμουνιστής και καθοδηγητής είναι μετρ στο παιχνίδι της απαγγελίας «κατηγοριών» και εν συνεχεία «αποκεφαλισμών» στελεχών.
Πάντως η καταγγελία του «ρωσικού δακτύλου» ακύρωσε προς το παρόν τις ανεξαρτητοποιήσεις διασώζοντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον Ν.Κοτζιά ο οποίος θεωρείται ο αρχιτέκτονας της εκχώρησης της Μακεδονίας, αφού η αμέσως επόμενη κίνηση μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις θα ήταν να καταδειχθούν ως «πράκτορες της Μόσχας» οι Ελληνες βουλευτές που δεν θα δέχονταν το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών.
Κάτι που έγινε ασμένως δεκτό και από την αμερικανική πρεσβεία (δεν λέμε «από τις ΗΠΑ», γιατί η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα δρα σχεδόν αυτόβουλα από την Ουάσιγκτον, όπως και η αντίστοιχη των Σκοπίων).
Σε συνδυασμό με την αδυναμία της ρωσικής πλευράς να συλλέξει, να καταγράψει και να αναλύσει τις πολιτικές πληροφορίες για το πού όδευε η κατάσταση, η κίνηση Κοτζιά οδήγησε στον πλήρη αιφνιδιασμό την Ρωσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ελάχιστες ημέρες πριν την απέλαση των Ρώσων αξιωματούχων και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο από την Ελλάδα, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Α.Μοσκόφ, έδινε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, στο οποίο… εξυμνούσε την κυβέρνηση Τσίπρα και πόσο πολύ ήθελε να εμβαθύνει τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Χαρακτηριστικά το Sputnik μετέδιδε: «Όσον αφορά στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ο κ. Μάσλοβ αναγνωρίζει ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο μεγάλα περιθώρια αναβάθμισής τους. Άλλωστε, οι κοινές θέσεις Ελλάδας — Ρωσίας, όπως λέει, επιβεβαιώθηκαν και κατά την πρόσφατη συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Νίκο Κοτζιά στη Μόσχα».
Και την ίδια στιγμή ο Κοτζιάς οργάνωνε την απέλαση των Ρώσων! Ποιος είπε ότι ο Α.Μασλόφ δεν είναι τηλεθεατής του σίριαλ «Μαύρα μεσάνυχτα»;
Είχαν σχέση με την Ρωσία οι πέντε βουλευτές που θα ανεξαρτητοποιούνταν; Ούτε κατ’ιδέα! Απλά η πίεση ήταν τέτοια από τους εκλογείς τους που είχαν να επιλέξουν από να ανεξαρτητοποιηθούν και να τους φτύνουν μέχρι τις εκλογές που έτσι ή αλλιώς θα γίνουν το αργότερο σε ένα χρόνο.
Η παραίτηση των «5» από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφεύχθηκε για να μην χαρακτηριστούν «πράκτορες των Ρώσων» και προς στιγμήν φάνηκε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να μαζέψει σε επίπεδο εντυπώσεων τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.
Μετά ήρθε η πύρινη καταστροφή στο Μάτι και… τέλος!
επειτα, επειδή ξέρουν τι «θα παίξει» στην Θεσσαλονίκη στην επίσκεψη Τσίπρα, επιχείρησαν για δεύτερη φορά να βάλουν τους «Ρώσους πράκτορες που οργανώνουν έκτροπα κατά του Α.Τσίπρα» στο παιχνίδι, αλλά πλέον θα πρέπει να βρούν κάτι πιο εντυπωσιακό.
Και αν υπάρξουν εξελίξεις στο μέτωπο με τη Τουρκία αυτά που έγιναν στο Μάτι, πολύ σύντομα θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα…

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.