Η Μάργκαρετ Θάτσερ η βρετανίδα πρωθυπουργός (1979-1990) που κατασυκοφαντήθηκε όσο καμία στην εποχή της αλλά η πολιτικής της ετεροχρονισμένα εφαρμόζεται παγκοσμίως και παντού – πλην ίσως της Βενεζουέλας και της Βόρειας Κορέας – είχε αναφέρει ότι «ο σοσιαλισμός τελειώνει όταν τελειώνουν τα λεφτά».

Από: bankingnews.gr

Παραφράζοντας αυτή την άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Τσίπρας εξάντλησαν την τύχη τους όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την ιδεολογία τους.

Έκτοτε και με αποκορύφωμα το Μακεδονικό και την εθνική τραγωδία με τις φωτιές ο παράγοντας τύχη άρχισε να μην δουλεύει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

Πολύ έμπειρη πολιτική πηγή που μίλησε στο bankingnews εκτιμάει ότι «ο Τσίπρας θα λειτουργήσει με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Γνωρίζει ότι η πολιτική φθορά που είχε επέλθει από το 3ο μνημόνιο τον είχε φέρει στην δεύτερη θέση.

Είχε πιστέψει ότι μπορεί να μειώσει την διαφορά αισθητά από την ΝΔ η οποία έχει ένα νέο Μητσοτάκη και μια γερασμένη ΝΔ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ότι εάν χάσουν με μια διαφορά 6% με 7% από την ΝΔ ή περίπου 32% η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ 24% -25% θα ήταν πολιτική επιτυχία του Τσίπρα.

Με ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα είχαμε στις εκλογές δύο νικητές τον πρώτο Μητσοτάκη με την ΝΔ και τον Τσίπρα δεύτερο, ηττημένο αλλά ζωντανό στο πολιτικό παιχνίδι.

Όλα αυτά είχαν σχεδιαστεί έως το Μακεδονικό.

Ο Τσίπρας και ορισμένοι στο Μαξίμου είχαν πιστέψει ότι εάν ενδώσουν στο Μακεδονικό, οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ελλάδα στο χρέος και οι Ευρωπαίοι θα είναι διαλλακτικότεροι.

Αν και δεν είναι καθαρός ο συμβιβασμός με επίκεντρο το Μακεδονικό, είναι βέβαιο πλέον ότι υπήρξε μια συνδιαλλαγή.

Ο Τσίπρας και το επιτελείο στο Μαξίμου υποτίμησαν την λαϊκή αγανάκτηση στο Μακεδονικό και υπερεκτίμησαν την εξωτερική βοήθεια που ουσιαστικά ήταν κατώτερη των προσδοκιών ειδικά στο χρέος…

Η Ελλάδα δεν πήρε πιστωτική γραμμή αλλά η έξοδος από τα μνημόνια συνεχίζει να είναι μετέωρο βήμα γιατί οι αγορές θα είναι αμείλικτες με την Ελλάδα, δεν θα συγχωρήσουν κανένα στραβοπάτημα.

Ο Τσίπρας και το Μαξίμου η μικρή ομάδα που ασκεί την εξουσία κατάλαβαν ότι πήραν λίγα για να παραδώσουν το όνομα Μακεδονία.

Η προπαγάνδα ότι ο Τσίπρας ως ηγέτης επιλύει και διακρατικά προβλήματα δεν έπεισε την κοινωνία.

Οι πολίτες της ελληνικής Μακεδονίας θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ενώ δεν θα ξεγελαστούν από τους θεατρινισμούς των ΑΝΕΛ που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζουν την συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό.

Όμως ακόμη και με το φιάσκο των Πρεσπών ο Τσίπρας είχε πιστέψει ότι θα πουλήσει το σενάριο της εξόδου, θα έκανε και ορισμένες εξαγγελίες στην ΔΕΘ και θα μείωνε την διαφορά από την ΝΔ.

Η εθνική τραγωδία με τις φωτιές και τους πάνω από 91 νεκρούς σε συνδυασμό με την απαράδεκτη εικόνα της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού βάζει ταφόπλακα στα σχέδια Τσίπρα που στόχευε σε μια αξιοπρεπή ήττα.

Ο Τσίπρας με μεγάλη καθυστέρηση ζήτησε την παραίτηση Τόσκα, με μεγάλη καθυστέρηση ζήτησε τις παραιτήσεις των αρχηγών της πυροσβεστικής και αστυνομίας και σήμερα 7/8 στο Λαύριο….παρουσίασε 20 δράσεις κατά των αυθαιρέτων.

Δηλαδή για τους 91 νεκρούς ευθύνονται τα αυθαίρετα και όχι η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην ζώνη του 20% ή και κάτω από 20%, οι ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν έχουν καταρρεύσει άρα η Ελλάδα κυβερνάται από το σχεδόν 20%.

Έμπειρος δημοσκόπος μου ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ κάτω από οποιαδήποτε σενάριο έχουν τελειώσει.

Οι πολίτες θα ψηφίσουν ΝΔ όχι γιατί συμπαθούν την ΝΔ, είναι ένα γερασμένο κόμμα με πολλά προβληματικά στοιχεία, θα ψηφίσουν ΝΔ….γιατί κατέρρευσε ο μύθος του Τσίπρα του νέου πολιτικού που ήρθε να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα…

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Τσίπρας ως κρατιστής και στηριζόμενος στους δημοσίους υπαλλήλους αποδεκάτισε την μεσαία αστική τάξη για να συντηρήσει τους αργόσχολους του δημόσιου τομέα.

Επίσης μόνο ως πρόκληση θα μπορούσε να θεωρηθεί η μεταφορά δύο τρομοκρατών σε άλλες φυλακές.

Δεν υπήρχε κανένα νόημα στην κίνηση αυτή και ορθώς υποστήριξε ο Γεωργιάδης της ΝΔ ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει πολιτική συγγένεια με τους τρομοκράτες.

Ποιο είναι το πολιτικό συμπέρασμα;

Ο Τσίπρας ξέμεινε από τύχη, όπως ξέμειναν οι σοσιαλιστές από λεφτά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο πλέον ότι θα εξαντλήσει την 4ετία γιατί εκλογές νωρίτερα θα οδηγήσουν σε εκλογική συντριβή…που θα μπορούσε να οδηγήσει . πολιτικό τέλος του Τσίπρα καταλήγει ο έμπειρος πολιτικός παράγοντας.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.