[ccpw id="136103"]

Εκτιμώ πως η πρόθεση του Ζάεφ να πάει την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας των Πρεσπών για τον Ιανουάριο του 2019, έχει να κάνει με κάποια συμφωνία διευκόλυνσης του Τσίπρα.
ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Αν τελικά οι δανειστές θελήσουν να στηρίξουν τον Τσίπρα και δώσουν μια αναβολή στη μείωση των συντάξεων, η συμφωνία θα επικυρωθεί από την ελληνική βουλή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2019, αφού έτσι και αλλιώς έχει προεξοφληθεί το πολιτικό κόστος της συμφωνίας για την κυβέρνηση και οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαϊου 2019.
Αν όμως δεν δοθεί αυτή η αναβολή, τότε οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2018 και τη συμφωνία θα κληθεί να την ψηφίσει η ΝΔ, πιεζόμενη από Αμερικανούς και Γερμανούς, η οποία φυσικά και θα αντιμετωπίσει διασπαστικά προβλήματα και θα πέσει.
Τώρα όμως που πέθαναν από φωτιές δεκάδες άνθρωποι, υπάρχει χοντρό πρόβλημα στους σχεδιασμούς του Μαξίμου και όλα τα δεδομένα ανατρέπονται, χωρίς να μπορεί να προβλέψει κάποιος τι θα γίνει, δεδομένης της ραγδαίας πτώσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και της εξαφάνισης των ΑΝΕΛ.

. .

..

. . . ..



Πηγή