Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, Παύλο Πολάκη που καλείται να καταβάλλει 20.000€ στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακό και 5.000€ στην Ομοσπονδία.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση (αριθμός 2447/2018) για την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕΔΗΝ κατά του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο κος Πολάκης είχε αναρτήσει στο facebook υβριστικά σχόλια κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα THE GUARDIAN οι οποίες αναφέρονταν στην ραγδαία αύξηση των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους. 
Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000€ στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000€ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.
Επίσης περίληψη της εν λόγω απόφασης καλείται να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και καταβολή μέρος των δικαστικών εξόδων.
Τα χρήματα, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, θα διατεθούν 12.500 € στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500€ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.