Συγκρουσιακές δυνάμεις, πρωτόγνωρες μέχρι σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει απελευθερώσει η τραγωδία στο Μάτι.
Από: tovima.gr
Για πρώτη φορά στην ιστορία του κυβερνώντος κόμματος αμφισβητούνται επιλογές του Αλέξη Τσίπρα ενώ οι συνιστώσες που είχαν σιωπήσει λόγω της εξουσίας, έχουν αρχίσει και «τρώγονται» η μία με την άλλη.
Η κατάσταση, λένε καλά γνωρίζοντες, είναι έκρυθμη, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου με στελέχη είτε να… τσακίζουν κόκαλα δια της σιωπής τους είτε να ρίχνουν φαρμακερές βολές κατά των «συντρόφων».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνιστώσα «Πράττω», του Νίκου Κοτζιά, είναι η πρώτη που χτυπιέται. Αλλωστε, πρόκειται για προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή «γενίτσαρους», επομένως είναι πιο εύκολη η κριτική. Ο Νίκος Τόσκας αποχώρησε από την κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, είναι θέμα χρόνου να φύγει αν και έτσι κι αλλιώς είναι εξαφανισμένος. Στο κάδρο μπαίνει πλέον ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών τόσο λόγω της ανακοίνωση της κίνησης «Πράττω» όπου έλεγε πως φταίει η ενασχόληση με τα μνημόνια που δεν άλλαξαν το κράτος, όσο και λόγω του… ποιητικού οίστρου που έπιασε τον κ. Κοτζιά ο οποίος έστειλε ρομαντικά μηνυματάκια εν μέσω εθνικής τραγωδίας.
Αλλωστε, στον κ. Κοτζιά χρεώνουν τώρα και την κατάρρευση λόγω του Μακεδονικού, και βγήκαν τα μαχαίρια και εξαιτίας του ονόματος.
Περίεργη στάση, που προκαλεί γκρίνιες, κρατά και η κίνηση των «53» η οποία είναι απούσα από τις εξελίξεις.
Ο άλλοτε λαλίστατος σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, Νίκος Φίλης, τηρεί αφωνία ενώ εξαφανισμένος είναι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο ρόλος Παππά
Επίσης, στο στόχαστρο συντρόφων έχει μπει και ο Νίκος Παππάς, κυρίως λόγω της προσπάθειάς του να βγει εντελώς από το κάδρο και να μην καεί από τις φωτιές. Από την άλλη ο… υπουργός Διαστήματος, όπως τον λένε οι άσπονδοι φίλοι του, θέλει να είναι τώρα σε άλλη διάσταση προκειμένου να γυρίσει στο Μαξίμου ως νούμερο 2 προκειμένου να αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία που έρχεται τους επόμενους μήνες.
«Καμμένος» είναι από την υπόθεση του Ματιού ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο νεαρός, αμφιβόλων προσόντων αλλά υπέρμετρης αλαζονείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, χρεώνεται από τους συντρόφους του τη συνέντευξη τύπου – παρωδία με τον Νίκο Τόσκα όπου όλοι δήλωναν περήφανοι. Επίσης του χρεώνουν την πλήρη αποτυχία στην επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης.
Σύντροφοί του βρήκαν την ευκαιρία να τον «κοντύνουν» μιας και έχει ισχυρές προσβάσεις στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα κυκλοφόρησε η φήμη, μέσα από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι Τζανακόπουλος και Τσακαλώτος είχαν «θερμό επεισόδιο, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.
Θυμίζουν επίσης ότι Παππάς και Τζανακόπουλος δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων κι αν ο πρώτος γυρίσει δυναμικά στο Μαξίμου τότε ο Τζανακόπουλος θα πάει στον «πάγκο».
Ολοι κατά Δούρου
Αγριες διαθέσεις κατά της Ρένας Δούρου, έχουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία της χρεώνουν βεβαίως την εξαφάνισή της επί 13 ημέρες αλλά και το γεγονός ότι δεν ανέλαβε τις ευθύνες της εκθέτοντας και το κόμμα. Η κ. Δούρου πόνταρε πολύ στο πολιτικό της μέλλον, να αποτελέσει ουσιαστικά την μετά Τσίπρα εποχή, όμως, φαίνεται ότι η καριέρα της «κάηκε» στο Μάτι. Και σίγουρα κάποιοι που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την περίπτωσή της βρήκαν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν.
Τέλος, στο στόχαστρο βρίσκονται κι άλλα στελέχη, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, που θεωρείται αδύνατο να παραμείνει στη θέση του στον ανασχηματισμό, αλλά και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κάνει τη μία πιο απαράδεκτη δήλωση από την άλλη, όταν όλοι του θυμίζουν τις συμβουλές που έδινε για νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Επίσης, εξαφανισμένοι είναι οι κ. Δραγασάκης και Βούτσης, οι οποίοι προτιμούν να κάθονται σε μια γωνιά και να περιμένουν πότε θα πέσουν οι τόνοι.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα βγουν πολλά στελέχη να στηρίξουν τον πρωθυπουργό ο οποίος, λένε οι ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. «Πελαγωμένος», είναι η λέξη που χρησιμοποιούν, για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα, και ειδικά ως πρωθυπουργός.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.