[ccpw id="136103"]

Estellina / pixabay
Σημείωση: Το κείμενο αυτό γράφτηκε “εν βρασμώ ψυχής” μετά τα τελευταία γεγονότα και δεν αναφέρεται σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό, αλλά σε πολιτικές συμπεριφορές.
Αν κάποιος-α, κάποιοι,αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους εδώ μέσα, τότε δεν λυπάμαι για αυτά που έγραψα στο κείμενο αλλά για λογαριασμό τους.
του Μιχάλη Χαιρετάκη
Ηταν κάποτε κάτι ρετάλια της πολιτικής ζωής που πηδούσαν απο κόμμα σε κόμμα, όταν το προηγούμενο βούλιαζε, οπορτουνιστές, έτοιμοι να σκύψουν και να γλείψουν τον επόμενο αρχηγό τους.
Άνθρωπάκια, που οι μόνες τους περγαμηνές τους ήταν στην δουλικότητα και την υποτέλεια σε ξένα και ντόπια συμφέροντα.
Χρήσιμοι ηλιθιοι, που αν δεν είχαν ασχοληθεί με την πολιτική θα ήταν τα παιδιά για τις σφαλιάρες, οι χατζηαβάτηδες της κοινωνίας.
Κανείς ιδιώτης δε θα τους έπαιρνε στη δούλεψή του. Κανείς δε θα τους εμπιστευόταν ακόμα και να μοιράσουν 2 γαϊδουριών άχυρα.
Αυτά τα ρετάλια ένα μαγικό χέρι μια νύχτα τα μάζεψε σε ένα κόμμα που βολόδερνε στα ποσοστά της ανυπαρξίας και μαζί με κάτι καραστημένες δημοσκοπήσεις το κάνανε κόμμα εξουσίας τρομάρα του και αυτούς , λακέδες των ξένων και ντόπιων συμφερόντων, συνεχιστές-διαχειριστές της λεηλασίας της χώρας.
Αυτοί οι ίδιοι λακέδες, κόλλησαν, έγιναν ένα με τις καρέκλες τους και πάνω απο τις στάχτες της εκατόμβης των νεκρών που οι ίδιοι προξένησαν με την ανικανότητα και την ανυπαρξία τους, μας κουνάνε το δάχτυλο και μας βγάζουν περιπαικτικά τη γλώσσα.
Οχι , δε φταίνε οι νεκροί που σας χαλάσανε το αφήγημα και τη ζωάρα σας, δε σας έκατσε στραβή, ούτε θέλουμε τις συγγνώμες σας.
Καταφέρατε τα προηγούμενα ρεταλια, τους μνημονιακούς αρχιδήμιους , να τα κάνετε να μοιάζουν μπροστά σας αγγελούδια. Να κάνετε τον κόσμο να τους αναπολεί συγκρίνοντάς τους με εσάς.
Καταφέρατε εξευτελίσετε τη λέξη “αριστερός”, να την κάνετε συνώνυμο της μούργας και της ξεφτιλας, να ντρέπεται κάποιος να την ξεστομίσει για να προσδιορίσει τα πιστεύω του. Ομως τι σχέση μπορεί να έχει ο αγωνιστής της κονόμας και της καρέκλας της εξουσίας με αυτούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των φτωχών; Τι σχέση μπορούν να έχουν τα ρεταλια, τα παράσιτα της πολιτικής ζωής με την πραγματική αριστερά; Αριστεροί δεν είστε μια φορά,οτιδήποτε άλλο μπορεί.
Την ίδια ώρα που κυβερνάτε με αυτόματο πιλότο, ένα χρεοκοπημένο κράτος που βασίζεται σε δωρεές ιδιωτών για να καλύψει βασικές ανάγκες του, να αντικαταστήσει σαράβαλα περιπολικά και ασθενοφόρα, φτιάχνετε φαραωνικές γελοιότητες διασπαθίζοντας τα χρήματα του ελληνικού λαού και βολεύοντας ανεπάγγελτους μετακλητούς που η μόνη τους προϋπηρεσία ήταν τα 60λεπτα ανα τουιτ ως τρολ του διαδικτύου.
Την ίδια ώρα που άνθρωποι καιγόντουσαν κάποιος υπέγραφε για να πάρει τα φράγκα του ο ιδιώτης για την απέλαση μεταναστών με κόστος που έφτανε μέχρι και 12.200 ευρώ ανα μετανάστη. Χώρια τα οδοιπορικά των συνοδών αστυνομικών. ¨Ετσι για να μας κοροϊδεύετε οτι γίνονται απελάσεις.
Κι όμως δε θα χαρώ καθόλου οταν το μόρφωμα των θολών συνιστωσών ξαναγυρίσει στα ποσοστά της ανυπαρξίας , γιατι ξέρω οτι εσείς ,τα ρεταλια της πολιτικής ζωής θα πηδήσετε όπως τα ποντίκια στο επόμενο κόμμα εξουσίας, για να του δώσετε αυτό το εσάνς, της βρώμας και της δυσωδίας που σας χαρακτηρίζει.

. .

..

. . . ..



Πηγή