[ccpw id="136103"]

Ο καθ. Φιλοσοφίας του Δικαίου Paolo Becchi, σε συνέντευξή του στην Lo Speciale, επισημαίνει ότι «Άλλοι εκατό θάνατοι βαραίνουν στη συνείδηση της Ευρώπης και όσων μέχρι σήμερα είχαν την πολιτική ευθύνη», και αναρωτιέται έκπληκτος πως μια χώρα ερειπωμένη λόγω της παραμονής της στο Ευρώ, διανοείται να πανηγυρίζει ότι αποχωρεί η Τρόικα.

Αναδημοσίευση από: epamhellas.gr

Του Στέλιου Βακάλη

Τίτλος. Π. Μπέκι: «Αθήνα: Σκόπευαν να γιορτάσουν για την αποχώρηση της Τρόικας, αλλά η Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον»
Όλο και δραματικότερος γίνεται ο απολογισμός των θυμάτων στην Ελλάδα. Περίπου εκατό οι νεκροί, πολλοί από αυτούς παιδιά. Μια πραγματική τραγωδία, που αυτή τη στιγμή θέτει βαριά ερωτήματα στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν δυσκολίες, στερούμενοι των αναγκαίων μέσων ακόμα .λών πυρόσβεσης, και αυτό αποτελεί λογική συνέπεια της πολιτικής περικοπών που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αθήνα για να ανακάμψει από την κρίση. Δραστικές περικοπές οι οποίες αποτρέπουν την ενίσχυση σε προσωπικό, την επισκευή των οχημάτων που βρίσκονται σε ακινησία ή την αγορά νέων, περικοπές που έχουν εξαντλήσει τις δομές πολιτικής προστασίας. Αυτή είναι η γνώμη του καθ. Φιλοσοφίας Δικαίου Πάολο Μπέκι, που σε συνέντευξή του της Lo Speciale, δείχνει με το δάχτυλο την Ευρώπη, την ίδια που κατηγορεί την Ιταλία για τον θάνατο μεταναστών στη θάλασσα και δεν αποδέχεται την ευθύνη για τους Έλληνες νεκρούς των πυρκαγιών.
Lo Speciale: Υπάρχουν αυτοί που κατηγορούν την Ευρώπη ότι είναι υπεύθυνη με τις πολιτικές της λιτότητας, για ό,τι συνέβηκε στην Ελλάδα, όπου οι πυροσβέστες, στερούνται ακόμη .λών πυρόσβεσης. Πώς απαντάτε;
Π. Μπέκι: Απαντώ ότι, δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια, και έχω μείνει έκπληκτος από ορισμένους σχολιαστές, που αυτές τις μέρες έγραφαν με ενθουσιασμό ότι η Ελλάδα είχε φτάσει τελικά στη γραμμή του τερματισμού και ότι είχε απαλλαγεί από τα ευρωπαϊκά δεσμά. Ωραίος τερματισμός, αναμφίβολα! Άλλοι εκατό θάνατοι που βαραίνουν στη συνείδηση της Ευρώπης και όσων μέχρι σήμερα είχαν την πολιτική ευθύνη. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει πλέον, αυτό είναι το ουσιαστικό γεγονός. Το γεγονός ότι αναγκάστηκε να περικόψει τα πάντα, αφήνοντας ακόμα και τους πυροσβέστες χωρίς τα αναγκαία μέσα και χωρίς στολές, έγινε για να παραμείνει στο ευρώ. Είναι το ευρώ που κατέστρεψε την Ελλάδα, και το παράδοξο είναι ότι σήμερα οι ίδιοι Έλληνες θα πανηγύριζαν την επιστροφή τους στην ελευθερία μετά από χρόνια περιορισμών και λιτότητας. Αλλά ελευθερία από ποιο πράγμα; Έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, χωρίς νοσοκομεία και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ικανές να αποτρέψουν τις φυσικές καταστροφές ή φαινόμενα δόλου όπως οι πυρκαγιές των τελευταίων ωρών.
Lo Speciale: Οι έλληνες νεκροί δεν θα έπρεπε να προκαλούν ντροπή για την Ευρώπη, όπως και οι μετανάστες που πνίγονται στη θάλασσα;
Π. Μπέκι: Βέβαια, αλλά ίσως ακόμη περισσότερο, επειδή αυτή η καταστροφή είναι και γέννημα της νομισματικής ένωσης. Σήμερα μας λένε ότι το ευρώ μπορεί να διορθωθεί, ότι κάποιες αλλαγές είναι δυνατές, αλλά το γεγονός παραμένει πως το ενιαίο νόμισμα μέχρι σήμερα εξυπηρετεί στην καταστροφή των λαών, αποστερώντας τους την κυριαρχία των χωρών τους και τα δικαιώματά τους. Δυστυχώς το μεταναστευτικό γίνεται πρώτο θέμα περισσότερο από αυτό των Ελλήνων, επειδή χρησιμοποιείται για την δυσφήμιση της πολιτικής της ιταλικής κυβέρνησης, που προσπαθεί να σταματήσει το δουλεμπόριο. Δεν ακούμε κανέναν από εκείνους που φωνάζουν καθημερινά για τους νεκρούς στην θάλασσα, να αγανακτεί για τα εκατό θύματα της Αθήνας. Το γεγονός είναι ότι στην Ιταλία πρέπει να δημιουργηθεί ένα τέρας, προσωποποιημένο στον Ματέο Σαλβίνι. Το τέρας έχει πάντα έναν απάνθρωπο ρόλο, συγκεντρώνοντας όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει το ηθικό τέρας, το εγκληματικό τέρας και το πολιτικό τέρας. Επιδιώκεται να πλαστεί γύρω από τον Σαλβίνι η εικόνα ενός πολιτικού φασιστικού, ρατσιστικού και ξενοφοβικού τέρατος, που επιθυμεί τον πνιγμό των μεταναστών στη θάλασσα. Έτσι, όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων στην Ελλάδα, αναπόφευκτα παραμένουν στο παρασκήνιο.
Lo Speciale: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Τσίπρας ζήτησε βοήθεια από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα. Θα του δοθεί;
Π. Μπέκι: Κάποια πολύ μιρή βοήθεια δεν την αρνούνται σε κανέναν, είναι μέρος της ευρωπαϊκής λογικής που σε καταστρέφει πρώτα και στη συνέχεια έρχεται να σε βοηθήσει. Η τεχνική του μαστιγίου και του καρότου. Στο τέλος, η Ευρώπη θα παρέμβει, γιατί θα πρέπει επίσης να δείξει ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα για το γεγονός ότι έπαιξε πολύ καλά το ρόλο του χρήσιμου «πειραματόζωου», ώστε να αποδειχτεί σε όλους τους άλλους ότι από το ευρώ είναι αδύνατο να φύγει καμιά χώρα, ακόμα και όταν η έξοδος είναι η μόνη δυνατή λύση για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της. Κάποια πράξη ελεημοσύνης και φιλανθρωπίας θα υπάρξει σίγουρα. Αλλά η Ελλάδα σήμερα αντιπροσωπεύει την επιστροφή του απωθημένου. Έχουμε απωθήσει το θέμα του ευρώ, και όσα συμβαίνουν στην Αθήνα, μας θυμίζουν τι αυτό σημαίνει πραγματικά και τι διακινδυνεύεται να σημάνει στο μέλλον.
Πηγή:
25 Ιουλίου 2018
Η έρευνα και η μετάφραση των κειμένων από τον Στέλιο Βακάλη, μέλος της Τ.Ο. ΕΠΑΜ Γαλατσίου.

. .

..

. . . ..Πηγή