Από την στιγμή που ο Νίκος Τόσκας παραιτήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11 ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, όλοι περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επόμενη ημέρα για το Μέγαρο Μαξίμου.
Τα σενάρια για ανασχηματισμό φουντώνουν ξανά. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ανασχηματισμό μετά την «επίσημη» έξοδο από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου και πριν από τη ΔΕΘ. Ωστόσο, είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο να γίνουν πιο άμεσα.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είχε αποφασίσει να κάνει δεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, εδώ και δύο ημέρες. Μια απόφαση που επίσημα έγινε γνωστή σήμερα, μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη… προσωρινά -όπως όλα δείχνουν- μέχρι να γίνει ο ανασχηματισμός.
Παράλληλα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα και την τοποθέτηση του νέου υπουργού, να ακολουθήσουν αλλαγές στις ηγεσίες της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τίθεται και το ερώτημα για το μέλλον του Γιάννη Καπάκη στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Από: crashonline.gr

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.