[ccpw id="136103"]

“Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”! Εύκολα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η παραπάνω πρόταση, για να αποδώσει στο έπακρο, το κλίμα που επικρατεί σχεδόν δύο εβδομάδες, μετά την ανείπωτη τραγωδία που όλοι βιώσαμε.
Αποκορύφωμα αποτελεί, η δήλωση του υπουργού Μεταφορών σε τηλεοπτικό σταθμό, Χρήστου Σπίρτζη. Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα των αυθαίρετων τόσο στην Ανατολική Αττική (τις πληγείσες περιοχές), όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Αναλυτικότερα, δήλωσε το εξής: «Στη συγκεκριμένη περιοχή (σ.σ.: που κάηκε στις 23 Ιουλίου) δε χτίστηκαν αυθαίρετα επί ΣΥΡΙΖΑ. Η μάντρα που κάηκαν οι 26 άνθρωποι, δεν είναι τυχαίου ανθρώπου σε σχέση με το πολιτικό σύστημα. Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου έχει σχέσεις με πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει διατελέσει Νομάρχης στην περιοχή, που έχει διατελέσει Βουλευτής στην περιοχή, που ήταν Αντιπρόεδρος της Βουλής της Νέας Δημοκρατίας και που προφανώς η ιδιοκτήτρια μπορεί και να ήταν, να το ψάξετε, υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, αν όχι εκλεγμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Οι παραπάνω δηλώσεις ανήκουν στον κ. Σπίρτζη, όπως και οι παρακάτω που ακολουθούν, όταν ήταν καλεσμένος στην ΕΡΤ .ν κ. Κώστα Αρβανίτη, την εποχή που διετέλεσε πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Έπειτα από ερώτηση του κ. Κώστα Αρβανίτη, “Έχω ένα σπίτι στο Μάτι, το οποίο δεν είναι στο σχέδιο πόλης. Τι κάνω; Σας είπα επίτηδες μια περιοχή που έχει πολλά αυθαίρετα, ξέρετε τώρα”. Ο κ. Σπίρτζης άρχισε να εξηγεί τη διαδικασία νομιμοποίησης του αυθαιρέτου, και δε θύμιζε σε τίποτα με τις δηλώσεις του, προ ημερών. Αναφερόμαστε και σε μια τραγική ειρωνεία, διότι στο Μάτι διαδραματίστηκε η ανείπωτη τραγωδία που βύθισε το πανελλήνιο, σε βαρύ πένθος. Αναλυτικότερα, είπε: “Θα συνεννοηθείτε με το μηχανικό σας, θα γίνει μια αυτοψία στο ακίνητο που έχετε, θα γίνει ένας υπολογισμός του προστίμου, και θα υποβάλλετε ηλεκτρονικά τη δήλωση”. Επομένως, μπορεί να μη χτίστηκαν αυθαίρετα επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα νομιμοποιήθηκαν!
Τα συμπεράσματα δικά σας. Δεν χρίζουν κανέναν σχολιασμό. Ο προαναφερόμενος είναι ένα ακόμη παράδειγμα πολιτικού, που <<έχει αποπροσανατολιστεί>> και του <<έχει διαφύγει>> ο λόγος που εκπροσωπεί μέρος του ελληνικού λαού. Γιατί η χώρα, πόσο μάλλον αυτές τις δύσκολες ώρες, χρειάζεται συσπείρωση και λύσεις. Λύσεις, οι οποίες θα παρθούν υπό κοινού και με τη συνδρομή όσο γίνεται των περισσότερων. Ας κάνουμε στην άκρη επιτέλους, την προσωπική πολιτική, τις πολιτικές επιθέσεις και το καταλογισμό των ευθυνών στον απέναντι. Οφείλουμε να κατανοήσουμε, πως είμαστε όλοι ένα και έχουμε ένα κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από το κοινό καλό. Μόνο έτσι, θα ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Με το βλέμμα μπροστά, αναγνωρίζοντας τα λάθη και ζητώντας αν χρειασθεί μια συγνώμη. Αφήνοντας τα κακώς γραμμένα του παρελθόντος. Το “τώρα” επείγει…
Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης.
Φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Τμήμα Φιλολογίας
& Υπότροφος Φοιτητής Δημοσιογραφίας της NEW MEDIA STUDIES BY STAMATIS MALELIS

. .

..

. . . ..



Πηγή