Επιβεβαιώνεται και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση στη Βόρεια Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα ευρήματα του εξαμηνιαίου Πολιτικού Βαρόμετρου «Εγνατία Point of View» του Ιουλίου 2018, που παρουσιάζει και σήμερα η Voria.gr.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κατακρημνίζονται σε σχέση με τον Ιανουάριο, καθώς μόλις και μετά βίας είναι διψήφια (10,5% έναντι 18% στην προτελευταία έρευνα). Την ίδια στιγμή, η ΝΔ ενισχύει τη δυναμική κατά 7,9 ποσοστιαίες μονάδες (35,6% έναντι 27,7% στα ευρήματα Ιανουαρίου).
Πρόκειται για τα χαμηλότερα ποσοστά που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα κι ενώ στις τελευταίες εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε στα χέρια του τις τρεις από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες (Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη), χάνοντας μόνον στον Έβρο, για λιγότερες από δύο μονάδες διαφορά. Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται η ροπή ανόδου για το ΚΚΕ, που, από 4,3% τον Ιανουάριο, κερδίζει μία μονάδα (5,3%) και αναδεικνύεται τρίτο κόμμα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Από την άλλη πλευρά πάλι και μετά τα όσα συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες είναι απορίας άξιον που βρίσκεται ακόμη ένα 10,5% να επιλέξει το κυβερνών κόμμα.

Ολόκληρη την έρευνα μπορείτε να τη διαβάσετε στο voria.gr.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.