[ccpw id="136103"]

Τι μπορεί να περιμένει άραγε κάποιος από ένα σάπιο κράτος, όπου ο ανώτατος άρχοντας του κράτους είναι συνταγματικά ο πλέον ανεύθυνος πολίτης του;
ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Στο ελληνικό κράτος έχει αντιστραφεί η λογική της ευθύνης. Ο πιο ανεύθυνος πολίτης του είναι ο ΠτΔ και κατερχόμενοι την κλίμακα της ανευθυνότητας ο πλέον υπεύθυνος είναι ο απλός παθών πολίτης. Μόνο που ο πολίτης δεν έχει συνταγματικά καμία εξουσία στα χέρια του για να μπορέσει να αυτοπροστατευθεί και περιμένει μάταια να τον προστατέψουν οι ανεύθυνοι.
Είναι σαν να λες ότι πάμε στη μάχη, αλλά ο πιο ανεύθυνος της παρέας είναι ο στρατηγός και ότι υπεύθυνοι είναι οι φαντάροι, οι οποίοι όμως τους απαγορεύεται να λαμβάνουν πρωτοβουλίες περιμένοντας να εκτελέσουν τις εντολές του ανεύθυνου που προΐσταται.
Συνάπτεται λοιπόν η Συνθήκη των Πρεσπών και ο ΠτΔ, που έπρεπε να την συνάψει είναι ανεύθυνος κατά το Σύνταγμα. Χρεοκοπεί το κράτος και ο ΠτΔ είναι ανεύθυνος. Καίγεται ο τόπος και ο ΠτΔ είναι ανεύθυνος. Τι χρειαζόμαστε λοιπόν αυτόν τον θεσμό; Σε τι εξυπηρετεί το κράτος του οποίου προΐσταται; Ο πρωθυπουργός είναι αρκετός. Εξάλλου ούτε να μιλήσει δεν μπορεί ο ΠτΔ χωρίς την έγκριση του κειμένου της ομιλίας του από τον πρωθυπουργό.

. .

..

. . . ..



Πηγή