Η καταστροφική και ανθρωποφάγος πυρκαγιά που έπληξε βάναυσα την Αττική αναδεικνύει μια ιδιαίτερη πτυχή που έχει ξεχαστεί. Στις αρχές του 2017,οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαπέλυσαν πογκρόμ μαζικών αποστρατειών εκατοντάδων έμπειρων ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών στις ηγεσίες των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και επέλεξαν τις νέες ηγεσίες με αμφίβολα αξιοκρατικά κριτήρια.Αυτό φάνηκε στην πράξη με τον πιο τραγικό τρόπο και δεν χρειάζεται περισσότερο σχολιασμό.

Από: odosdrachmis.gr

Η αποστρατεία των ανώτατων αξιωματικών,συμπαρέσυρε σε αναγκαστικό παροπλισμό πολλούς άλλους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς λόγω ιεραρχίας. Αξιόμαχοι ένστολοι στην παραγωγική ηλικία των 50-55 ετών στάλθηκαν στο σπίτι τους, αποψιλώνοντας το στράτευμα, την αστυνομία και την πυροσβεστική από έμπειρα στελέχη που η άριστη πνευματική και σωματική τους υγεία, τους επιτρέπει να προσφέρουν σημαντικότατες και δύσκολα αντικαταστήσιμες υπηρεσίες.

Μόνο στο στρατό ξηράς, ο νέος Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, που στις πυρκαγιές έδειξε αν μη τι άλλο, τουλάχιστον για έλλειψη ετοιμότητας και πρωτοβουλίας, ήταν ο 11ος και τελευταίος αντιστράτηγος για προαγωγή στη θέση του αρχηγού στην ιεραρχία του ΑΣΣ ! Η επιλογή του οδήγησε αυτομάτως σε αποστρατεία τους 10 πρώτους πριν απο τον ίδιο, εγείροντας εύλογα ερωτηματικά για τα κίνητρα και τις συνέπειες μιας τέτοιας σφαγής.

Παρόμοια πρωτοφανούς έκτασης σφαγή έγινε στην αστυνομία και την πυροσβεστική, με τραγικές συνέπειες που τις ζήσαμε με τον χειρότερο τρόπο αυτές τις μέρες.

Φαίνεται ότι, η κυβέρνηση και ειδικότερα τα Υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, αντιμάχονται τον πολιτικαντισμό και τον κομματισμό μόνο στα λόγια. Στην πράξη ακολουθούν συνταγές Μαυρογιαλούρου.Δεν έχουν αντιληφθεί τα σημεία των καιρών. Παραβιάζουν βάναυσα την ιεραρχία και την αξιοκρατία, καλλιεργώντας την “αυλοκολακεία” που είναι σύμφυτη με την αναξιοκρατία.

Όταν τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανέρχονται σήμερα στα 67, είναι αντιφατικό και παράλογο να αποστρατεύονται οι ένστολοι στην ηλικία των 50-55 ετών, δημιουργώντας, εκτός των άλλων, τεράστιο δημοσιονομικό κόστος με την υποχρεωτική συνταξιοδότηση πολύτιμων δημόσιων λειτουργών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν.

Οι εκατοντάδες αυτοί ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν ή θα αποστρατευτούν με βάση την ίδια άφρονα πολιτική των πρώιμων συνταξιοδοτήσεων, την οποία προφανώς δε γνωρίζουν οι Θεσμοί, έχουν στοιχίσει τεράστια ποσά για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευσή τους και τώρα στο απόγειο των δυνατοτήτων τους, η Πολιτεία στερείται των υπηρεσιών τους. Και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την εξοργιστική συνταξιοδότηση με απελπισία.

Η παράλογη πρώιμη συνταξιοδότηση των 50ντάρηδων ανώτατων και ανώτερων ένστολων δημόσιων λειτουργών, είναι απαράδεκτη και δε συνάδει με την εποχή μας όπως και τη σύγχρονη διεθνή πρακτική. Ο ηλικιακός ρατσισμός και η συνταξιοδοτική σφαγή έμπειρων, αξιόμαχων και καθ’ όλα ικανών δημόσιων λειτουργών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, πρέπει να αναστραφεί για λόγους αξιοκρατίας,αποτελεσματικότητας, αίσθησης του δικαίου και δημοσιονομικού κόστους.

Το αντίθετο δείχνει έλλειψη του μέτρου και της κοινής λογικής. Έχει τραγικές συνέπειες όπως αποδεικνύεται στην πράξη και ελπίζουμε ότι δεν θα αποδειχτεί και πάλι σε άλλη καταστροφή ή και πολεμικό επεισόδιο. Αλίμονο στη χώρα μας αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίσουν να κάνουν ασκήσεις “αριστερισμού”, αναξιοκρατίας και αυλοκολακείας .ν ευαίσθητο χώρο των ένστολων δημόσιων λειτουργών.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.