[ccpw id="136103"]

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε νωρίς στο Μάτι. Πριν καν ανοίξει το Μάτι του. Πήρε μαζί του και ορισμένους συμβούλους που όπως διαβάζουμε, μεταμορφώθηκαν σε…κατοίκους της περιοχής. Κι αφού τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα, έφυγε νωρίς για να μην τον βρει κίνηση στη Μεσογείων.
Του Στρατή Μαζίδη
Βέβαια δεν πήγε τόσο νωρίς για να δει τους κατοίκους. Τέτοια ώρα πας για να βουτήξεις και να πιάσεις κανένα ψάρι αδιάβαστο. Ο Τσίπρας πήγε να πιάσει εμάς αδιάβαστους με ένα ακόμη επικοινωνιακό του παιχνίδι. Τόσο “χάνους” μας θεωρεί. Ενδιάμεσα βέβαια χάνει ο ίδιος πόντους.
Οι νεκροί είναι νεκροί. Τα παιδιά που κάηκαν, είναι παιδιά που κάηκαν. Βλέπετε ακόμη και σε αυτό το άναρχα κτισμένο Μάτι, ίσως τίποτε να μην είχε γίνει, αν πχ η ΕΛΑΣ δεν έστελνε τον κόσμο σε αυτό (για να καεί), ή αν όπως η πρεσβεία των ΗΠΑ, ενημέρωνε και το επίσημο κράτος του κατοίκους του, ή αν αντί να μοιράζει 600 εκ. ως μέρισμα σε κόσμο που δεν εργάστηκε πολύ ή έβαλε λίγα στο σύστημα, αγοράζαμε μερικά μεγάλα πυροσβεστικά σύγχρονα αεροσκάφη.
Γενικά όταν αποτυγχάνεις σε κάτι, διαπιστώνεις εκ των υστέρων πως υπήρχαν περιθώρια να τα έχεις πάει καλύτερα. Βέβαια στην περίπτωση της πυρκαγιάς η κυβέρνηση το μόνο που προσπάθησε ήταν να καθυστερήσει να μαθευτεί η αλήθεια του μεγέθους της τραγωδίας. Αλλά ούτε και σε αυτό τα κατάφερε. Εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός χρειάστηκε μια εβδομάδα να διαλύσει 30-35χλμ για να μεταβεί στην περιοχή. Η κυβέρνηση πάντως μας δείχνει κάθε φορά πόσο πιο πολύ είναι ικανή να μας απογοητεύσει. Άλλωστε οι άλλοι δεν ήταν καλύτεροι, αυτοί είναι χειρότεροι.

. .

..

. . . ..



Πηγή