[ccpw id="136103"]

Την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, απαιτούν πλέον περισσότεροι από τους μισούς δημοτικούς συμβούλους και μάλιστα προτίθενται να καταθέσουν σχετικό αίτημα στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου!
Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr, έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών δημοτικών συμβούλων προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα στη διάρκεια της οποίας θα ζητηθεί από τον δήμαρχο η παραίτησή του!
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του notioanatolika.gr, έχουν συλλεγεί 20 υπογραφές από τους συνολικά 33 δημοτικούς συμβούλους ενώ για τη διενέργεια συμβουλίου, απαιτείται μόλις το 1/3, δηλαδή 11!
Η προσπάθεια συλλογής υπογραφών συνεχίζεται ενώ αναμένεται το πρωί της Δευτέρας να πρωτοκολληθεί το σχετικό αίτημα στη γραμματεία του προεδρείου του δ.σ. ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία που ορίζει ο νόμος για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες του notioanatolika.gr η συνεδρίαση – εφόσον το αίτημα με τις υπογραφές κατατεθεί το πρωί της Δευτέρας – μπορεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή!
Στη διάρκειά της θα ζητηθεί η παραίτηση του δημάρχου – δεν προβλέπεται από τον νόμο δυνατότητα αποπομπής του αφού εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες – και όπως είναι φυσικό αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα είτε εμφανιστεί είτε όχι ο κ. Ψινάκης!
Βέβαια δημότες του Δήμου Μαραθώνα θεωρούν ότι η παραίτηση ή μη του κ. Ψινάκη δεν έχει να προσφέρει τίποτε πλέον ούτε στον δήμο αλλά ούτε και στην εξέλιξη της τραγωδίας οπότε λίγη σημασία έχει το τί θα πράξει.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ψινάκης δέχεται πιέσεις από δύο ακόμη πλευρές. Αφενός από τους εναπομείναντες πιστούς του οι οποίοι βλέπουν ότι έχει χάσει κάθε έρεισμα στην τοπική κοινωνία και προσπαθούν να… σώσουν ό,τι μπορούν, αφετέρου και από κυβερνητικούς παράγοντες οι οποίοι τον βλέπουν ως αποδιοπομπαίο τράγο στην προσπάθειά τους να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους.
Το πλέον σίγουρο όμως είναι ότι ουδέποτε υπήρξε τόσο απομονωμένος από τους δημότες του δήμαρχος, αφού πλέον το τηλέφωνό του, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν, ελάχιστα χτυπάει ακόμη και για τρέχοντα διαδικαστικά ζητήματα.
Οι παραιτήσεις των δύο αντιδημάρχων του, Δήμ Λαμπαρού και Βασ. Τσουπρά καθώς και αυτή της δημοτικής συμβούλου Αναστ. Παππά, αλλά κυρίως η απουσία του κ. Ψινάκη στην πιο δύσκολη ώρα των δημοτών του και μάλιστα βσε βάθος χρόνου, έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και πλέον όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη ημέρα του πιο… glamorous δημάρχου της χώρας, είναι ανοικτά!

. .

..

. . . ..



Πηγή