Πανικός επικρατεί στην κυβέρνηση που επιχειρεί με κάθε τρόπο να περιορίσει την ενημέρωση των πολιτών για την ανείπωτη εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, όπου οι νεκροί από την πυρκαγιά υπερβαίνουν ήδη τους 60.
Το πρωί [της Τρίτης] απαγόρευσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να χρησιμοποιήσει ένα ελικόπτερο προκειμένου να μεταδώσει εικόνες από την βιβλική καταστροφή στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά Αττικής, μη εγκρίνοντας την απαραίτητη άδεια για την εκτέλεση της πτήσης.
Λίγο αργότερα ο τηλεοπτικός σταθμός επιχείρησε να μεταδώσει εικόνες μέσω ενός drone που σηκώθηκε με στόχο μια γρήγορη καταγραφή της έκτασης της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή. Αμέσως παρενέβη η αστυνομία, με άνωθεν εντολή, και απαίτησε από τον χειριστή του drone να το προσγειώσει απειλώντας τον με σύλληψη.
Η ενημέρωση στην περίπτωση των καταστροφικών πυρκαγιών από τις αρμόδιες αρχές «χτυπήθηκε» από την πρώτη στιγμή. Με το σταγονόμετρο οι όποιες δηλώσεις, οι περισσότερες άτυπες. Χρειάστηκαν 9,5 ολόκληρες ώρες για να γίνει η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από την πυροσβεστική υπηρεσία.
Η κρατική ΕΡΤ έδειξε επί της ουσίας να αναγκάστηκε να αλλάξει τη ροή του προγράμματός της και να αρχίσει να μεταδίδει εικόνες από την καταστροφή στην Αττική όπου ακόμη η χώρα μετράει νεκρούς.
Είναι βέβαιο πως οι απαγορεύσεις στην ενημέρωση δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που απαγορεύει την μετάδοση εικόνας και πληροφοριών για μείζονος σημασίας θέματα.
Στην περίπτωση των πυρκαγιών πάντως η συνεχής μετάδοση πληροφοριών, από τον ΣΚΑΪ σε επίπεδο τηλεοπτικό και από τα μέσα του Διαδικτύου ενδεχομένως και να έσωσαν ζωές αποτρέποντας πολίτες να μεταβούν στις πληγείσες περιοχές και προειδοποιώντας όσους βρίσκονταν στη ζώνη του πυρός προκειμένου να απομακρυνθούν, την ώρα που οι πυρκαγιές έζωναν τα πάντα.
Διότι η κρατική μηχανή όχι μόνο ολιγώρησε αλλά επεδίωξε και τη συσκότιση.
Από: liberal.gr

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.