[ccpw id="136103"]

Αυτό είναι το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Άλλοτε πνίγονται και άλλοτε καίγονται δεκάδες άνθρωποι, λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! Αυτό είναι το αποκαλούμενο αθηνοκεντρικό πρωθυπουργοκεντρικό κράτος.
Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.com
 ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Ας μην σκεφτούμε τι θα γίνει με αυτό το κράτος αν συμβεί κάτι πολύ χειρότερο. Η προχθεσινή on camera σύσκεψη του κ. Τσίπρα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος έχει ορίσει, με πάγωσε στην κυριολεξία. Για μια στιγμή φαντάστηκα απλά αυτή τη σύναξη να χειρίζεται πολεμικές επιχειρήσεις, όπου θα παίζεται η ζωή χιλιάδων ελληνόπουλων και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σκεφτείτε το κι εσείς λίγο.

Για να επανέλθουμε στο θέμα της καταστροφής που έγινε, όταν οι τοπικές κοινωνίες έχουν σπρωχτεί στο περιθώριο, για να έχει όλες τις εξουσίες η κεντρική διοίκηση, δηλαδή στην ουσία η εκάστοτε κυβέρνηση και οι περί αυτής, η κοινωνία παραλύει και τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι μας.
Απαιτείται άμεσα αποκέντρωση της εξουσίας προς τα χέρια του απλού πολίτη, ο οποίος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της, αν φυσικά μιλάμε για δημοκρατία και όχι για κάτι άλλο και ο οποίος πολίτης ξέρει να της κάνει καλύτερη χρήση από την εκάστοτε ενδεχομένως και ελεγχόμενη από εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα κυβέρνηση.
Αυτό που έγινε δεν επιτρέπεται να το αφήσουμε να περάσει έτσι, γιατί απλά θα επαναληφθεί. Θα είμαστε ασυγχώρητοι. Θα πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, πρόσωπα και θεσμούς.

. .

..

. . . ..



Πηγή