[ccpw id="136103"]

Θα χρειαστείς Κυριάκο αύριο έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό, όπως αυτή η ΕΡΤ των Τσίπρα και Παππά; Σίγουρα όχι! Χρειαζόμαστε ως κοινωνία ένα μικρότερο μαγαζί που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του δημοσιογραφικού και πνευματικού κόσμου. Στείλε τα trolls σπίτι τους και με τα χρήματα αυτά κτίσε από την αρχή ένα σώμα που θα σώζει ζωές.
Αναδημοσίευση από: liberal.gr

Στην τραγωδία που ζήσαμε τις τελευταίες δύο μέρες το κράτος πέρασε από εξετάσεις και δεν κατόρθωσε για άλλη μία φορά να περάσει ούτε καν την Βάση. Κρίθηκε ανίκανο, απαίδευτο, δίχως σχέδιο και δίχως σοβαρή ηγεσία. Την κρίσιμη ώρα που θα έπρεπε να έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, εκείνοι έκαναν συσκέψεις για να βρουν τις … ασύμμετρες απειλές. Η οργή του κόσμου είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση ήσαν όλοι τους κατώτεροι των περιστάσεων.

Κι ενώ υπήρχαν εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, η ΕΡΤ έδειχνε πάλι… μικρό σπίτι στο λιβάδι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Έτσι, για να κατηγορούν στην συνέχεια τον ΣΚΑΪ ότι… φταίει για τις πυρκαγιές και για ό,τι άλλο δεινό μας έχει βρει. Αν προσθέσει κανείς στο κάδρο τις κατηγορίες ότι ΣΚΑΪ ακολουθεί… φιλουτουρκικές θέσεις και την συμμετοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ στις συσκέψεις για τις πυρκαγιές, τότε έχει έτοιμο το σενάριο των… μυστικών υπηρεσιών που μας επιβουλεύονται και θέλουν να αποσταθεροποιήσουν εμάς τους… σταθεροποιημένους.
Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτή την ΕΡΤ της παραπληροφόρησης δεν την χρειάζεται ο ελληνικός λαός. Δεν έχουμε ανάγκη από έναν οργανισμό που καταφέρνει (περί κατορθώματος πρόκειται) να βγάζει ζημιές σε συνθήκες μονοπωλίου, όπως συνέβη με την κάλυψη του μουντιάλ. Ούτε ένα κανάλι που συσκοτίζει συστηματικά τα γεγονότα, όπως συμβαίνει καθημερινά με τις ενημερωτικές (προπαγανδιστικές) εκπομπές ή σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών. Η περίοδος της ΝΕΡΙΤ απέδειξε ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο δημόσιο μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με πολύ λιγότερα χρήματα. Αν μάλιστα παραδώσετε εσείς οι πολιτικοί τον έλεγχο της δημόσιας τηλεόρασης στους ανθρώπους που παράγουν το περιεχόμενο, τότε θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα πιο καλό (απείρως καλύτερο για την ακρίβεια) και πιο φθηνό απ’ αυτό που έχουμε σήμερα.
Και με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν, Κυριάκο Μητσοτάκη, φτιάξε ένα σώμα ανθρώπων που θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει πάσης φύσεως φυσικές καταστροφές. Όπως είχαμε στο παρελθόν τους κομάντος που έπεφταν στις φωτιές. Κτίσε πάλι τις κατεστραμμένες υποδομές της χώρας.
Σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει μία πυρκαγιά μέσα σ’ ένα πευκοδάσος και με ανέμους 10 και 12 μποφόρ. Αλλά μπορεί να προσπαθήσει να σώσει ανθρώπινες ζωές. Διότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Δεν ζήτησε κανείς να βρίσκονται χίλια αεροπλάνα πάνω από τις φωτιές. Δεν ζήτησε κανείς το αδύνατο. Αυτό που ζητάμε είναι να λειτουργεί το κράτος για να προστατεύει τους πολίτες του. Να έχει σχέδιο και μέσα και να κάνει το αυτονόητο: Να σώζει ανθρώπους, να μην τους αφήνει μόνους και αβοήθητους την ώρα της κρίσης.
Χρειάζεται να φτιάξουμε και πάλι τα πράγματα από την αρχή. Ένα κράτος που να υπηρετεί τον πολίτη θα πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα, Κυριάκο Μητσοτάκη. Δες, λοιπόν,τον κόσμο στα μάτια και πες του αυτό που περιμένει να ακούσει από εσένα: “Δεσμεύομαι”.
Θανάσης Μαυρίδης

φωτο από: apodytiriakias.gr/media/2016/06/27/otan-i-tileorasi-den-sumvadizei-me-tin-epohi.aspx

. .

..

. . . ..



Πηγή