Δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τις αντιδράσεις των Ελλήνων πατριωτών, των οποίων υποτίμησαν και τον αριθμό αλλά και το πύρωμα της ψυχής τους…
 
Από: voria.gr
Ο Μακεδών
Όταν προ καιρού επιχειρούσαμε να διαπιστώσουμε τα κίνητρα του Ν. Κοτζιά για την τόση βιασύνη του να “επιλύσει” με το δικό του σκεπτικό το Σκοπιανό ζήτημα -σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του λαού, αλλά και την δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε»- είχε εκφραστεί η άποψη, ότι ο Α. Τσίπρας οδηγήθηκε από τους περίεργους συμβούλους του σε άλλη μια “αυταπάτη”.
Είχε υποστηριχτεί ότι ο Α. Τσίπρας έχει εκτιμήσει πως διαχρονικά το Σκοπιανό διασπά τη Δεξιά. Φαίνεται να υπολόγιζε ότι μια λύση, που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία”, ο οποίος είχε γίνει αποδεκτός από την Αθήνα ήδη από το 2008, ως σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, θα προκαλέσει αγανάκτηση που θα πλήξει τη Ν.Δ. γιατί θα στρέψει μέρος της Δεξιάς στη Χρυσή Αυγή .υς ΑΝΕΛ.
Όμως, αυτή η παρά φύσει λύση γύρισε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού προκάλεσε ραγδαία αποδόμηση της εικόνας μιας δήθεν φιλολαϊκής δύναμης που με επιμέλεια έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια. Η Ν.Δ. παρά τις προβλέψεις της Αριστεράς, δεν επλήγη, απεναντίας συσπειρώθηκε χωρίς να ακουστεί ούτε μια φωνή ενάντια [όταν θα γραφεί η ιστορία, τότε θα γίνει γνωστή η καταλυτική ανάμιξη του Απόστολου Τζιτζικώστα], απεναντίας οδηγούνται σε διάλυση οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι.
Η νέα αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς οφείλεται στην άγνοια τι σημαίνει πατριωτισμός. Τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, ως διεθνιστές, δεν συνέβη να δακρύσουν ποτέ στην ανάρτηση της σημαίας, ούτε να ριγήσουν ακούοντας τον εθνικό ύμνο, αφού ως κοσμοπολίτες, πατρίδα γι’ αυτούς είναι όλη η οικουμένη. Γι’ αυτό και δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τις αντιδράσεις των Ελλήνων πατριωτών, των οποίων υποτίμησαν και τον αριθμό, αλλά και το πύρωμα της ψυχής τους.
Τώρα, επιχειρούν με παλαιοκομματικές μεθόδους να πείσουν ότι πρόκειται περί επιτυχίας η υπογραφή στην κατάπτυστη συμφωνία. Μάλιστα δε, θα αποκαλούσα και βρόμικη την προσπάθεια να μας χαρακτηρίσουν και πράκτορες ξένων χωρών, ή υποκινούμενους από αυτές. Αν τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια οφείλονταν σε ξένη επέμβαση, τότε αναζητείται η απάντηση, ποια ξένη δύναμη υποκίνησε το ένα εκατομμύριο Έλληνες που διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη το 1992;
Επειδή κάποιοι θέλουν να μη θυμούμαστε, καλό είναι να ανατρέξουμε στην εφημερίδα “Αυγή”, κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μετά το συλλαλητήριο για τα Σκόπια το 1992, τασσόταν υπέρ, με θερμούς λόγους. Ποια ξένη χώρα την υποκίνησε να το πράξει; Έγραψε η κυβερνητική εφημερίδα, τότε:
«Με ωριμότητα που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη τη Μακεδονία, εξέφρασαν χθες -σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη- την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομία του Ελληνισμού».
Προς τι η απορία; Αυτό σημαίνει να έχει κανείς “ηθικό πλεονέκτημα”. Το ήθος της Αριστεράς έχει μια ελαστικότητα, το τραβά πότε από εδώ πότε από κει, και μπορεί να παραπλανεί σκόπιμα τον λαό, ανάλογα με τις περιστάσεις. Όσοι δεν το γνωρίζατε, τώρα το μάθατε.
Επιχειρηματολογεί η Αριστερά, ότι συμφέρει στην Ελλάδα [χωρίς όριο στις παραχωρήσεις;] να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ώστε να παύσει υπάρχουσα η επιρροή της Τουρκίας στο κράτος αυτό. Ω, της ανοησίας του επιχειρήματος. Η Αλβανία είναι στο ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Τουρκία να την καταστήσει προτεκτοράτο.
Επαγγελματίες προπαγανδιστές μέσω ιστοσελίδων, έφτασαν . σημείο να υποστηρίξουν ότι η Ελλάδα, με την Συμφωνία των Πρεσπών, εμποδίζει την ίδρυση… Ισλαμικού Κράτους στα Βαλκάνια! Ή ότι τώρα θα έχει ανάπτυξη η Βόρεια Ελλάδα, επειδή θα ενισχυθούν οι οικονομικές συναλλαγές με τα Σκόπια.
Το ξαναέγραψα όμως… Όταν το 36% του λαού, πίστεψε ότι ο Τσίπρας θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι παγκόσμιες αγορές, γιατί να μη πιστέψει κι αυτές τις ανοησίες; Σ’ αυτό στηρίζεται η χοντροκομμένη προπαγάνδα της Αριστεράς.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.