Aλλο πράγμα η ψευδαίσθηση, άλλο το ψέμα και άλλο η κατ’ εξακολούθηση ψευδολογία.
Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*
Αναδημοσίευση από: eleftherostypos.gr
Εμφανίστηκε χθες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και παραλίγο να με συγκινήσει με όσα είπε. «Σπάσαμε τα μούτρα μας με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», εκστόμισε για όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 ένας από τους πιο ορίτζιναλ εκπρόσωπους της νοοτροπίας του πασοκισμού που διέλυσε τη χώρα.
ΣΤΗΝ αρχή πήγαν να με πάρουν τα δάκρυα. Σκέφτηκα, για δες, μήπως έχουμε τα πρώτα σημάδια αυτοκριτικής; Αλλά προσπάθησα να βρω τι… έπαθαν οι σύντροφοι της αριστεράς στο πέρασμα από την αντιμνημονιακή επανάσταση στη μνημονιακή διακυβέρνηση. Και διαπίστωσα πως το δούλεμα συνεχίζεται χωρίς κανένα έλεος. Γιατί, όχι μόνο δεν έπαθαν κάτι, αλλά είναι πολύ πιο βολεμένοι από ό,τι πριν.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη δύναμη της εξουσίας. Κάθονται στις υπουργικές τους καρέκλες. Παίρνουν τους παχυλούς μισθούς. Κυκλοφορούν με τις κρατικές λιμουζίνες. Βγάζουν τα λογύδριά τους στο βήμα της Βουλής και στις κομματικές εκδηλώσεις. Και τώρα σιγά σιγά θα αρχίσουν να κάνουν αυτό που ο πασοκισμός ξέρει πολύ καλά να κάνει: φιέστες και παροχολογία εν όψει των εκλογών.
ΕΙΝΑΙ μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Εντάξει, τώρα, και τι τρέχει επειδή κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από τις αερολογίες που υπόσχονταν; Τίποτα, δεν τρέχει. Γιατί, αν δεν έλεγαν τις αερολογίες δεν θα γίνονταν ποτέ κυβέρνηση. Αλλά, αυτά δεν μας τα λέει ο κύριος Κουρουμπλής. Τίποτα, λοιπόν, δεν έπαθαν. Αν ένιωθαν πως κάτι… έπαθαν, τότε θα είχαν παραιτηθεί και θα είχαν πάει σπίτια τους. Δεν έχουν, όμως, τέτοιες ευαισθησίες. Αλλαξαν το τροπάριο, έγιναν μνημονιακότεροι των μνημονιακών. Επέλεξαν να κρατήσουν την εξουσία και να πετάξουν την ιδεολογία.
ΤΗΝ αλήθεια δεν τολμούν να την πουν ακόμα και τώρα. Αυτοί που έσπασαν τα μούτρα τους με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ήμασταν εμείς οι πολίτες. Εμείς φορτωθήκαμε έναν αχρείαστο λογαριασμό, που θα κάνουμε πολλά χρόνια να τον εξοφλήσουμε. Κάθε ψέμα είχε και το αντίτιμό του. Αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, αύξηση εισφορών, μείωση μισθών και συντάξεων. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, και ένα υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων με τη δημόσια περιουσία ενέχυρο έως το 2115!
ΚΙ αν νιώθατε πως είχατε σπάσει τα μούτρα σας, κύριε Κουρουμπλή, θα κρατούσατε και τώρα χαμηλούς τόνους. Αντίθετα, όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ως συνεχιστές του πασοκισμού ετοιμάζεστε για χορούς και πανηγύρια. Μόνο που έρχονται οι κάλπες. Και εκεί θα σπάσετε τα μούτρα σας…

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.