Ο Ερντογάν από το 2003 οπότε και ανέλαβε ως πρωθυπουργός της Τουρκίας, είχε ως απώτερο στόχο την ομοσπονδοποίηση της Τουρκίας σε οχτώ καντόνια με τοπικές κυβερνήσεις Την ιδέα των ομόσπονδων καντονιών την πήρε από τον πολιτικό μέντορα της Τουρκίας, την Γερμανία η οποία από τις αρχές του 20ου αιώνα συνεργάζεται στενά με την Τουρκία σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Αναδημοσίευση από: hellenicsunrise2.blogspot.com
Greek Spirit
15-7-2018

Το κίνημα των Νεότουρκων του Κεμάλ, οι γενοκτονίες των χριστιανών, ο οικονομικός πόλεμος των πλούσιων Ελλήνων της Μικράς Ασίας μέσω της τράπεζας της Ανατολής,όλα έγιναν υπό την στενή και διαχρονική καθοδήγηση της Γερμανίας. Η Γερμανία είναι ένα ομόσπονδο κράτος και ο Ερντογάν πιστός στα χνάρια των προκατόχων του ακολουθεί με πίστη το Γερμανικό μοντέλο.

Η εργώδης προσπάθεια του Ερντογάν να αναδειχθεί σε μονοκράτορα πρόεδρο της προεδρικής δημοκρατίας της Τουρκίας οφείλεται ανάμεσα σε άλλα στο σχέδιο του για την ομοσπονδοποίηση της χώρας η οποία θα κυβερνάται απο τις κατά τόπους τοπικές κυβερνήσεις υπο την υψηλή εποπτεία του προέδρου. Το σύστημα αυτό θυμίζει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την διοίκηση της και αυτό δεν αποτελεί σύμπτωση .
Εξάλλου ο Ερντογαν σκοπεύει να ιδρύσει το ανάλογο των ΗΠΑ στην Μ.Ανατολή, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες της Τουρκίας -ΗΠΤ- όπου θα είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρτώνται νέες επαρχίες- ομόσπονδα κρατίδια χωρίς να περνάνε απο διαδικασίες από την Βουλή μιας προεδρευόμενης Δημοκρατίας αλλά κατευθείαν απο τον ΄΄Σουλτάνο΄΄ ο οποίος θα διοικεί με ΄΄φιρμάνια΄΄.”
Όπως πολλάκις έχω πει , το 2013 ο Ερντογάν πέτυχε μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Κούρδους μετά απο 30 χρόνια πολέμου και μάλιστα τους έταξε αυτονομία, αναγνώριση γλώσσας και φυλής, αμνηστία και άλλα , με αντάλλαγμα την στήριξη τους στις εκλογές και τις νομοθετικές διαδικασίες για την μετάβαση απο προεδρευόμενη σε προεδρική Δημοκρατία.
Οι Κούρδοι δέχθηκαν και η διαδικασία ειρήνευσης και διαβουλεύσεων άρχισε τον Μάρτιο του 2013.Ο Ερντογάν ήταν διατεθειμένος για πλήρη συμφιλίωση με τους Κούρδους εστω και εάν αυτό σήμαινε την ημιαυτονομία τους στα πλαίσια του τουρκικού κράτους, εξάλλου το σχέδιο του Ερντογάν αυτό ακριβώς προέβλεπε,την δημιουργία αυτόνομων κρατιδίων στα πλαίσια μιας ομοσπονδίας.
Οι ΗΠΑ κατάλαβαν ότι εάν ο Ερντογάν συμμαχούσε με τους Κούρδους που σε είκοσι χρόνια θα αποτελούν όχι μειονότητα αλλά την κυρίαρχη πληθυσμιακή ομάδα, τότε η Τουρκία θα γίνονταν όντως μια υπερδύναμη και μάλιστα με πληθυσμό στην συντριπτική πλειοψηφία του κάτω των τριάντα ετών.
Οι Κούρδοι έχουν υψηλότερο δείκτη γεννήσεων από τους Τούρκους οι οποίοι, και σε αντίθεση με όσα νομίζουμε, δεν γεννάνε όσο στο παρελθόν, τάση που ο Ερντογάν προσπαθεί να αναστρέψει με επιστροφή στον θρησκευτικό συντηρητισμό, τον εθνικισμό (πατρίς -Θρησκεία -οικογένεια) αλλά και με την οικονομική ανάπτυξη , πάντα με την βοήθεια των δωρεών και εισροών κεφαλαίων απο Κατάρ και Σαουδική Αραβία, τουλάχιστον μέχρι το 2017. Ωστόσο ο ρυθμός αύξησης των Κούρδων δεν μπορεί να αναχαιτιστεί.
Έτσι οι ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2013 υποκίνησαν τις ταραχές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με πρόσχημα το πάρκο Γκαζί, ταραχές που εξαπλώθηκαν σε όλη την χώρα και κλόνισαν τον Ερντογάν ο οποίο πήρε το μήνυμα και τερμάτισε τις ειρηνευτικές διαδικασίες με τους Κούρδους.
Εάν δεν επενέβαιναν οι ΗΠΑ το 2013 δεν είχαμε σήμερα το Β΄ημίχρονο του πολέμου στην Συρία και την εισβολή της Τουρκίας στα βόρεια της χώρας.
Ο Ερντογάν ναι μεν εισέβαλε στην Βόρεια Συρία για να εμποδίσει την ίδρυση Κουρδικού Κράτους εκεί αλλά γνωρίζει ότι το μέλλον της Τουρκίας στηρίζεται στην ενσωμάτωση των Κούρδων . Σε μια γενιά απο σήμερα μόνο απο τους Κούρδους θα μπορεί η Τουρκία να αντλεί νέους εργάτες, στρατιώτες, επιστήμονες διότι ο πληθυσμός των Τούρκων θα είναι γηρασμένος. Γιαυτό και ο Ερντογάν επιμένει στην επιβολή του ισλάμ σε μια προσπάθεια να ομογενοποιήσει Κούρδους και Τούρκους αλλά και άλλες μειονότητες κάτω απο το σουνιτικό μουσουλμανικό δόγμα.
Στα μακρόπνοα σχέδια το Ερντογάν εντάσσονται η προσαρτηση του βόρειου Ιράκ, της Θράκης (δυτικής) της ανατολικής και νότιας Βουλγαρίας (Στράντζα και Κέρτζαλι) όπως και του ανατολικού Αιγαίου.
Ο Ερντογάν προσβλέπει και στην στενή συμμαχία με το Ιράν , ας είναι σιιτικό, μέσα στα πλαίσια της Ευρασιατικής Ένωσης υπό την Ρωσία.
Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι η μόνη λύση του κουρδικού είναι μια είνα ειρηνευτική διαδικασία , ανάλογη του 2013, αλλά αυτή την φορά θα πρέπει να είναι αδιάβλητη απο παρασκηνιακούς Αμερικανικούς εκβιασμούς . Τον ρόλο του προστάτη θα παίξει ο Πούτιν ο οποίος έτσι κι αλλιώς έσωσε τον Ερντογάν απο το πραξικόπημα του 2016.
Η Ελλάδα απο την άλλη, βρίσκεται μεταξύ διελκυστίνδας ΗΠΑ -Ρωσίας .Το 2015 , όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση , οι Έλληνες μεγαλοεφοπλιστές ήταν έτοιμοι να στρώσουν το έδαφος στον Πούτιν.Ο Πουτιν απο χρόνια πριν είχε δώσει προνόμια σε Έλληνες μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές προκειμένου αυτοί να στηρίξουν τον τότε φιλορωσικό ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει την εξουσία.
Οι ‘Ελληνες εφοπλιστές ήταν οι μόνοι που δεν πλήρωναν τέλη διέλευσης απο την Βόρεια Θάλασσα που ελέγχεται απο την Ρωσία, Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι είχαν κυριαρχήσει στην αγορά της Ρωσίας με την άδεια του Πούτιν βεβαίως και ένα δίκτυο υποψήφιων φιλορώσων δημάρχων σε ελληνικές πόλεις λιμάνια βρίσκονταν στην αναμονή για τις επόμενες δημοτικές εκλογές . Ο Πουτιν ήθελε τα Ελληνικά λιμάνια να ελέγχονται απο δικούς του ανθρώπους οι οποίοι σε αντάλλαγμα θα έπαιρναν την άδεια για να εξασκήσουν διάφορες παράνομες δραστηριότητές όπως διακίνηση ναρκωτικών, τζόγος,πορνεία , υπο την βιτρίνα της πολιτικής δραστηριότητας.
Από τα ελληνικά λιμάνια η Ρωσία θα διακινούσε τα ναρκωτικά του συμμαχικού Ιράν, το οποίο με την σειρά του διακινεί σε όλο τον κόσμο με την Χεζμπολάχ και τελευταία με το κολομβιανό καρτέλ.
Ο Ομπάμα γνώριζε ότι το Ιράν διακινεί ναρκωτικά με την Χεζμπολάχ του Λιβάνου σε όλο τον κόσμο αλλα επειδή ήθελε να αποσπάσει το Ιράν απο την αγκαλιά της Ρωσίας έκανε ότι δεν έβλεπε ούτε το πυρηνικό πρόγραμμα του ,ούτε την διακίνηση ναρκωτικών. Τον Δεκέμβριο του 2017 αποκαλύφθηκε ότι όταν η Αμερικανική δίωξη Ναρκωτικών η DEA , διεξήγαγε μια επιχείρηση εναντίον των Κολομβιανών και Ιρανών (επιχείρηση ΄΄Κασάνδρα΄΄) ο Ομπάμα για να την σταματήσει είτε μετέθεσε τους πράκτορες της DEA είτε τους απέλυσε.
Γιαυτό και ο Ομπάμα με την λήξη της θητείας του ήρθε στην Ελλάδα και έβγαζε λόγους στην Ακρόπολη , για να χαιρετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κάποτε φίλος του Πούτιν και του Ιράν,που διακινούν την πρέζα και που ήθελαν τα Ελληνικά λιμάνια ως τερματικά (terminals) ναρκωτικών , τα έσοδα των ποίων πάνε σε εξοπλισμούς Ρωσίας και Ιράν όπως και στην εξαγορά συνειδήσεων υπέρ της Ρωσίας σε όλη την Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Ο Ομπάμα έκλεινε τα μάτια σε όλα αυτά με το πρόσχημα του προσεταιρισμού του Ιράν ,αλλά μάλλον ήταν σύμφωνος με την διάδοση των ναρκωτικών στον κόσμο.
Με τον ερχομό του Τραμπ η Αμερική προσπαθεί αν κερδίσει το χαμένο έδαφος . Η έλευση του Τζ. Πάιατ ως πρέσβη στην Ελλάδα αποτέλεσε την πρώτη πράξη να γυρίσει η Ελλάδα στο Αμερικανικό ΄΄μαντρί΄΄. Ωστόσο οι ΗΠΑ επιμένουν να διατηρούν ω εργολάβο τους την Γερμανία, την οποία προσπαθούν να ελέγξουν με διάφορεοικονομικές κυρώσεις αλλά σε κάθε περίπτωση την αφήνουν ελεύθερη να ελέγχει την Ευρώπη για λογαριασμό τους.
Παράδειγμα είναι η Βουλγαρία η οποία το 2014 συμφώνησε με την Ρωσία για τον south stream. Αμέσως η Γερμανία έβαλε το ευρωκοινοβούλιο να καταψηφίσει και να απαγορεύσει την συμφωνία -βασιζόμενη σε μια μεθερμηνεία του νόμου για τους παρόχους ενέργειας στην Ε.Ε.- και έδωσε χρόνο στις ΗΠΑ να αποστείλουν τον γερουσιαστή ΜακΚέιν στην Βουλγαρία επικεφαλής κλιμακίου γερουσιαστών οι οποίοι και καθαίρεσαν την ζαλισμένη βουλγαρική κυβέρνηση Ορεσάρσκι και ανέβασαν τον Μπόικο Μπορίσοφ
Όταν η Τουρκία στα τέλη του 2017 ανακοίνωσε ότι θα εισβάλει στην βόρεια Συρία,οι ΗΠΑ έστειλαν τον Αμερικάνο αρχηγό στρατού σε συνάντηση χωρίς δελτίου τύπου, για να συζητήσει και να βολιδοσκοπήσει τον Ερντογάν αλλά σε καμία περίπτωση να τον εμποδίσει.
Στην Ελλάδα ο Αμερικάνος πρέσβης βαράει βόλτες στο ΓΕΣ και γενικά παρεμβαίνει ως τοποτηρητής, αλλά όχι μόνο για όφελος των ΗΠΑ, δουλεύει και τα γερμανικά συμφέροντα.
Η συμφωνία των Πρεσπών και επικείμενη με την Αλβανία , τα Γερμανικά συμφέροντα εξυπηρετεί και συγκεκριμένα τα ενεργειακά. Η Γερμανία θέλει τα Σκόπια εντός Ε.Ε. για να κάνει την ζεύξη Αξιού-Δούναβη και να περνάει τα φορτία LNG αερίου απο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης .
Θέλει επίσης την Αλβανία εντός Ε.Ε. αλλά και την μειονότητα των βορειοηπειρωτών καθημαγμένη διότι απο την Βόρειο Ήπειρο θα περάσει ο αγωγός ΤΑΡ ο οποίος θα φέρνει άεριο απο το Αζερμπαϊτζάν΄ν στην Γερμανία. Η Βόρειος Ήπειρος πρέπει να αδειάσει απο τους Έλληνες διότι ως μειονοτικοί θεωρητικά μπορεί να φέρουν αναταραχές στο μέλλον και οι αγωγοί πρέπει να περνάνε απο κράτη και περιοχές πλήρως ελεγχόμενες.
Ο Αμερικάνος πρέσβης Τζ. Πάιατ μας ήρθε από την Ουκρανία, μια ακόμα χώρα η οποία καταστράφηκε για τα ενεργειακά συμφέροντα της Γερμανίας.
Η Γερμανία προκάλεσε την πολιτειακή αναταραχή στην Ουκρανία που οδήγησε στον σημερινό πόλεμο για να μπορέσει να ελέγχει την χώρα και να κατασκευάσει ένα αγωγό που θα διέσχιζε την Πολωνία, τα παράλια της Ουκρανίας (Οδησσό) και απο τα παράλια της Κριμαίας και με υποθαλάσσια διαδρομή 400 χλμ θα έφτανε στην Γεωργία, η οποία είναι σφόδρα αντιρωσική, και απο εκεί στο Αζερμπαϊτζάν όπου υπάρχουν ικανά κοιτάσματα αερίου.Ο Πούτιν επενέβη και κατέλαβε την Κριμαία ακριβώς για να εμποδίσει την Γερμανία να υλοποιήσει τον αγωγό αυτό και να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη. Γιαυτό και η Γερμανία προσπαθεί να υλοποιήσει τον ΤΑΡ, τον αγωγό που θα ξεκινάει απο Αζερμπαϊτζάν, θ διασχίσει Γεωργία-Τουρκία-Ελλάδα-Βόρειο Ήπειρο-Ιταλία-Αυστρία-Γερμανία. Ας σημειωθεί ότι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θέλει να ακυρώσει την συμετοχή της χώρας στον ΤΑΡ
Ο Πούτιν επενέβη για τον ίδιο λόγο και στην Συρία, για να εμποδίσει τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανία, αγωγό που η Γερμανία εμπνεύστηκε το 2009.
Ο Αμερικάνος πρεσβης στην Ελλάδα, ο Τζ Πάιατ, πριν την Ελλάδα ήταν τοποθετημένος στην Ουκρανία προσπαθώντας να βοηθήσει τους δυτικούς Ουκρανούς στον πόλεμο εναντίον των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας και σε κάθε περίπτωση βοηθούσε να διατηρηθεί ζωντανό το ήδη καταδικασμένο σxέδιο της Γερμανίας για τον αγωγό Πολωνίας- Ουκρανίας-Γεωργίας-Αζερμπαιτζάν, που είπαμε παραπάνω. Tα ίδια ήρθε να κάνει και στην Ελλάδα με την συμφωνία των Πρεσπών και με την επικείμενη με την Αλβανία.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν την Γερμανία και την Ευρώπη ανεξάρτητες απο το ρωσικό αέριο, αλλά όλες προσπάθειες αποτυγχάνουν και η Γερμανία διατηρεί μια επαμφοτερίζουσα στάση σε σχέση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ανάλογη με αυτή του Ερντογάν.
Πριν απο τον Γ ΠΠ , ΗΠΑ -Ρωσια και Κίνα θα πρέπει να οργανωσουν τους συμμαχούς τους με γνωμονα την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης και Κίνας. Αμερική και Ρωσία είνια ενεργειακά αυτάρκεις ήδη.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.