Είναι πολύ απλή αλλά και τεράστια η διαφορά μεταξύ του διορισμού ενός ικανού ανθρώπου και του «βολέματος» κάποιου κομματικού στελέχους σε μια σημαντική θέση.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*
Αναδημοσίευση από: eleftherostypos.gr

Στην πρώτη περίπτωση το απολύτως λογικό και φυσιολογικό για μια κυβέρνηση είναι να ανακοινώνει, π.χ., ποιος είναι ο νέος αντιπρόσωπος της χώρας στον ΟΟΣΑ. Στη δεύτερη περίπτωση η κυβέρνηση το κρατάει κρυφό και μόνο όταν μέσα ενημέρωσης «ξεψαχνίζουν» τα ΦΕΚ μαθαίνουν οι πολίτες ποιος διορίστηκε.
ΚΑΠΩΣ έτσι συνέβη και στην περίπτωση της Ράνιας Αντωνοπούλου. Μόνο που ο «ξαφνικός» διορισμός της στη θέση του αντιπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ δείχνει και κάτι ακόμα χειρότερο για την κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο ότι το Μαξίμου απλά «βόλεψε» μια πρώην υπουργό, ακολουθώντας την πάγια τακτική των κυβερνήσεων του παρελθόντος τις πρακτικές των οποίων υποτίθεται πως καταγγέλλει. Δεν είναι μόνο πως αυτό που χρειάζεται κάποιος για να διοριστεί από το Μαξίμου είναι να έχει κομματικά ένσημα.
ΤΟ εξευτελιστικό για το Μαξίμου είναι πως πριν από τέσσερις μόλις μήνες είχε αποπέμψει από την κυβέρνηση τόσο τη Ράνια Αντωνοπούλου όσο και τον σύζυγό της Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθώς, όπως είχε αποκαλύψει τότε ο Ελεύθερος Τύπος, εισέπρατταν υπουργικό επίδομα ενοικίου ύψους 1.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν μια τεράστια περιουσία σύμφωνα με τα δηλωθέντα «πόθεν έσχες» τους.
ΑΡΑΓΕ για ποιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας τούς έδιωξε από το Υπουργικό Συμβούλιο; Επειδή θεώρησε πως αυτό που έπραξαν ήταν μεν νόμιμο αλλά όχι ηθικό ή απλά γιατί πιέστηκε από τις κοινωνικές αντιδράσεις; Αν πραγματικά ο πρωθυπουργός πίστευε πως έκαναν κάτι μη ηθικό, τότε δεν θα διόριζε τη Ράνια Αντωνοπούλου ύστερα από 120 ημέρες σε ένα αξίωμα όχι μόνο εξαιρετικά σημαντικό, αλλά και χρυσοπληρωμένο.
ΜΕΧΡΙ που το ελληνικό κράτος πλήρωσε 13.221 ευρώ για να μετακομίσει την οικοσκευή της η πρώην υπουργός από το Κολωνάκι στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένου και του αεροπορικού της εισιτηρίου. Η συριζαϊκή απάντηση θα ήταν η αναμενόμενη αλλά επίσης και αστεία, πως δήθεν λαϊκίζουν όσοι κατηγορούν την κυρία Αντωνοπούλου. Αλλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν αυτός που την έδιωξε;
ΑΥΤΟ ακριβώς είναι και το ζήτημα. Ο πρωθυπουργός δεν ενοχλήθηκε ποτέ επειδή το ζεύγος Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου λάμβανε «χρυσό» επίδομα ενοικίου. Κι αν δεν είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο ο Ελεύθερος Τύπος, η κυρία Αντωνοπούλου θα ήταν ακόμα στη θέση της και θα έδινε «μάχες» κατά της ανεργίας μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα.
Θα βρισκόταν στο πλάι της γενιάς των 300 ευρώ, την ώρα που εκείνη ακόμα θα «τσέπωνε» ένα χιλιάρικο το μήνα για να μένει στο Κολωνάκι παρά το γεγονός πως κατέχει παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ετσι πουλάει… σανό το Μαξίμου!

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.