Τι έγινε ρε παιδιά, συριζόπουλα; Εκεί που κάποτε θα μας φέρνατε τα δισεκατομμύρια ρούβλια από το «ξανθό γένος» τώρα συγκρούεστε μαζί τους; Αυτή είναι υπεύθυνη εξωτερική πολιτική;
Από: antinews.gr
Μια ακόμη ξεφτίλα της κυβέρνησης η οποία επιλέγει να διαχειρίζεται σοβαρά εθνικά θέματα ελαφρά τη καρδία.
Λες και κάθεται ο Κοτζιάς με τον μπάρμπα Αλέκο Φλαμπουράρη στο Κολωνάκι και πίνοντας φρέντο με καλαμάκι συζητούν πώς θα τα κάνουν μαντάρα.
Από χθες το πρωί το δημοσίευμα για απελάσεις ρώσων διπλωματών έχει προκαλέσει θύελλα.
Η Μόσχα απάντησε ότι θα κάνει κι αυτή απελάσεις και όλοι μείναμε με την απορία τι στο διάβολο έγινε και τα σπάσαμε με έναν παραδοσιακό σύμμαχο που όμως δεν πήραμε και ποτέ κάτι παραπάνω. Εν πάση περιπτώσει, το «ανήκομεν εις την Δύσιν» έπρεπε να είναι πάντα το ελληνικό μότο, έστω κι αν κάποιοι συριζαίοι και ο Πάνος Καμμένος, έκαναν κάποτε λεονταρισμούς και έπαιζαν παιχνίδια με τον Πούτιν.
Πρόκειται όλη αυτή η ιστορία για ακόμη μια απόδειξη του πόσο πρόχειρα αντιμετωπίζουν τα εθνικά μας θέματα.
Αν όντως υπάρχει υπόθεση εξαγοράς στρατιωτικών ή επηρεασμού δημάρχων για να μην περάσει το Μακεδονικό, θα μπορούσαν να το ανακοινώσουν για να ξέρουμε τι συμβαίνει.
Αλλά για σκεφτείτε; Βγαίνει ένα τέτοιο θέμα την ημέρα που ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς και ο Καμμένος πάνε στα… τέσσερα για να υποδεχθούν τον Ζάεφ στο ΝΑΤΟ. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.
Αλλά για βάλτε και άλλο το μυαλό σας να δουλέψει. Πριν από μερικές ημέρες η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση κατά του μέχρι πρότινος κολλητού του Τσίπρα, του «Ρώσου» Ιβάν Σαββίδη. Όλοι έμειναν με την απορία: Τα έσπασε με τον Ιβάν και γιατί; Να που τώρα «δένει το γλυκό».
Ο λόγος είναι ότι στο Μαξίμου πιστεύουν ότι ο Σαββίδης στηρίζει τις ρωσικές θέσεις στην Ελλάδα κι ότι είναι αυτός που παρακινεί τις οργανώσεις στη Βόρεια Ελλάδα να κάνουν διαδηλώσεις και να προπηλακίζουν βουλευτές. Από τη μια η Ρωσία δεν θέλει με τίποτε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ διότι θέλει με την Τουρκία να την κάνει δικό της προτεκτοράτο.
Κι από την άλλη συναντάται ο σχεδιασμός της Μόσχας με το πατριωτικό συναίσθημα του Σαββίδη αλλά και εκατομμυρίων Ελλήνων που βλέπουν να ξεπουλιέται η Μακεδονία.
Αν μας ρωτούσε κάποιος τι προτιμάμε: Τον εθνομηδενισμό που προωθεί ο Τσίπρας και η παρέα του ή τους ρωσικούς σχεδιασμούς για μπλόκο της συμφωνίας των Πρεσπών θα προτιμούσαμε το δεύτερο.
Όμως, η κυβέρνηση που θέλει να περάσει οπωσδήποτε η συμφωνία, γιατί τέτοια εντολή έχει και δεν νοιάζεται και για ονόματα, θα έκανε τα πάντα γι’ αυτό. Όπως και τη χθεσινή κίνηση αποπροσανατολισμού.
Άραγε μήπως η υπόθεση των απελάσεων συνδέεται ακριβώς με το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες Καμμένος, Τσίπρας και Σία κατήγγειλαν σχέδιο εκτροπής με εκβιασμούς πολιτικών για το Μακεδονικό; Μήπως δηλαδή τους δένει μια χαρά το σενάριο συνωμοσίας με τους Ρώσους;
Απλά να θυμίσουμε τότε που ο Τσίπρας πήγαινε ικέτης στον Πούτιν ή όταν ο Καμμένος έλεγε ότι αν χρειαστούν λεφτά θα τα βρούμε από τη Μόσχα ή ακόμη κι όταν ο Λαφαζάνης περίμενε «μπροστάτζα» για τον αγωγό που θα φτιάχναμε με τη Ρωσία.
Είναι πράγματι τόσο μα τόσο ερασιτεχνικά όλα αυτά. Είναι τόσο πρόχειρη αντιμετώπιση κρίσιμων και ζωτικών θεμάτων και είναι τόσο επικίνδυνοι οι τύποι που δεν θα μας εκπλήξουν αν κάνουν τεράστια ζημιά στην Ελλάδα. Την κατέστρεψαν οικονομικά θα τη διαλύσουν και εθνικά.
Εδώ ο επίτροπος Χαν έκανα δήθεν γκάφα όταν μίλησε για «αναδιάρθρωση συνόρων» Ελλάδας και Αλβανίας. Και ύστερα έτρεχαν να το μαζέψουν.
Είναι ο ίδιος που είχε πει τον Απρίλιο ότι σε 15 ημέρες θα υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια λες και κάτι ήξερε παραπάνω. Λες να ήξερε και τότε, να ξέρει και τώρα;
Και λέτε αυτοί οι τύποι που μας κυβερνούν να πουλάνε κομμάτι – κομμάτι την πατρίδα μας;

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.