«Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προδώσει τον λαό και τις αρχές τους. Πρέπει να φύγουν», γράφει σε άρθρο της στην εφημερίδα «The Guardian» η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της ελληνικής Βουλής. 
Από: protothema.gr
Διαβάστε το άρθρο της κυρίας Κωνσταντοπούλου στον Guardian:

«Την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν η τρίτη επέτειος από το δημοψήφισμα του 2015, όταν ο ελληνικός λαός ψήφισε «όχι» σε περισσότερη λιτότητα και «όχι» στην παραβίαση της δημοκρατίας από τους πιστωτές.

Μία εβδομάδα νωρίτερα,ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρόδωσε το γενναίο «όχι» του ελληνικού λαού, επισκέφθηκε το Λονδίνο για να παρουσιάσει ως επίτευγμα την συνθηκολόγησή του με την τρόικα της Ε.Ε, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Φανταστείτε πώς ο βρετανικός λαός θεωρεί έναν πρωθυπουργό που εκλέγεται για να βάλει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις και ο οποίος θα ιδιωτικοποιήσει σχεδόν όλα σχεδόν τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία.Ο Τσίπρας εξελέγη για να υπηρετήσει την ειρήνη και ο οποίος, αντιθέτως,διευκόλυνε τη στρατιωτική δράση κατά των στόχων στη Συρία και συμφώνησε να πουλήσει όπλα σε χώρες που κατηγορούνται για διεθνή εγκλήματα. Ο Τσίπρας εξελέγη για να προστατεύσει τα σπίτια των ανθρώπων με τις τράπεζες να τους τα κατάσχουν αφήνοντάς τους άστεγους. Ο Τσίπραςς εξελέγη για να υπηρετήσει τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας του και που αντιδρούσε στην Ε.Ε, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Αυτό έκανε ο Τσίπρας στον ελληνικό λαό.
Ήμουν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια των επτά μηνών της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Τσίπρας υπέγραψε το τοξικό τρίτο μνημόνιο το 2015, αγωνίστηκα σκληρά για να προστατεύσω τις κοινοβουλευτικές μας διαδικασίες που παραβίασαν αυτός και η τρόικα.Παρά τη συνεχή πίεση, αρνήθηκα να λυγίσω τους δημοκρατικούς κανόνες μας και να αποδεχθώ περισσότερο το παράνομο χρέος για τον λαό μας. Μαζί με δεκάδες άλλους βουλευτές της ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα κατά της τερατώδους συμφωνίας.
Ο Τσίπρας διέλυσε πρόωρα το κοινοβούλιο για να απαλλαγεί από εμένα και τους διαφωνούντες βουλευτές.

Τρία χρόνια μετά, η συνθηκολόγησή του με την τρόικα απέδειξε την καταστροφή που πολλοί από εμάς είχαν προβλέψει . Η ζωή των ανθρώπων έχει γίνει αφόρητη. Η ανεργία των νέων έχει γίνει ο κανόνας και εκτιμάται ότι το 8% του πληθυσμού δεν ψάχνει να βρει δουλειά. Ο ελάχιστος μισθός δεν φθάνει για τους λογαριασμούς και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες τα βγάζουν πέρα χωρίς ηλεκτρικό για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.
Αυτή η τραγωδία ξεκίνησε το 2010, αλλά η αποκαλούμενη αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα έκανε τα πάντα για να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει περισσότερη λιτότητα από τους προκατόχους της.
Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2015, ο Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο επειδή η τρόικα του υποσχέθηκε συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Το Eurogroup συμφώνησε στις 21 Ιουνίου μόνο για μια δεκαετή παράταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας.Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα παιδιά και νέοι θα είναι χρεωμένοι ενάντια στη θέλησή τους. Κάθε νεογέννητο παιδί στην Ελλάδα ξεκινά να ζει με χρέος ύψους 40.000 ευρώ και όλο και λιγότερα βρέφη γεννιούνται μετά την επιβολή μέτρων λιτότητας.

Ο Τσίπρας γιόρτασε την επέκταση της αποπληρωμής του χρέους με μια ομιλία του στις 21 Ιουνίου κάνοντας λόγο για μία «ιστορική μέρα». Αμφιβάλλω αν κάποιος θα το θυμάται το επόμενο έτος. Το χρέος της Ελλάδας, η πηγή των προβλημάτων μας, διαπιστώθηκε ότι ήταν «παράνομο και μη βιώσιμο» από την κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου χρέους που συγκάλεσα ως πρόεδρος του κοινοβουλίου το 2015. Ο Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε ποτέ τις επίσημες εκθέσεις της επιτροπής. υπό την ηγεσία του, το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε και προβλέπεται να φτάσει σε εκρηκτικά επίπεδα.

Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα θα έχει “καθαρή έξοδο” από το Μνημόνιο τον Αύγουστο: έχει ήδη νομοθετήσει για τη νέα λιτότητα που επιβλήθηκε με την τρόικα μέχρι το 2022, αποδέχθηκε την εποπτεία της οικονομίας μέχρι το 2060 και απέδωσε τον έλεγχο της δημόσιας ιδιοκτησίας μέχρι το 2114.

Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να καταστρέψει τους ολιγάρχες των μέσων ενημέρωσης. Σήμερα, οι παλιοί ολιγάρχες εξακολουθούν να ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας, ενώ μια νέα γενιά, οι “ολιγάρχες της εποχής του Τσίπρα”, καθιερώθηκαν.

Η εξωτερική του πολιτική είχε την ίδια τύχη. Τον περασμένο Οκτώβριο, εκπροσωπώντας ένας χρεοκοπημένο κράτος, δαπάνησε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ. Eξήρε τότε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη συνέχιση της «παράδοσης της δημοκρατίας και της ελευθερίας» που γεννήθηκε στην Ελλάδα…Ο Τσίπρας ανέπτυξε στενές σχέσεις με το Ισραήλ του Νετανιάχου, συμφώνησε να πουλήσει όπλα στη Σαουδική Αραβία – ένα καθεστώς που κατηγορήθηκε ότι βομβάρδισε παιδιά στην Υεμένη – και ήρε το ελληνικό βέτο για την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Επίσης, υπέγραψε συμφωνίες για τους πρόσφυγες, παραβιάζοντας αυστηρά το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Από το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖα έχει εφαρμόσει ένα απογοητευτικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, με την πώληση λιμανιών,αεροδρομίων,σιδηροδρόμων, εταιρειών ύδρευσης και φυσικού αερίου, τους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, τα θέατρα, τα δικαστήρια,και άλλες κερδοφόρες επιχειρήσεις. Κανείς από τους νεοφιλελεύθερους προκάτοχους του Τσίπρα δεν τολμούσε να πάει τόσο μακριά.

Το 2017 η κυβέρνησή του ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπιτιών που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες, χρησιμοποιώντας αντισυνταγματικές μεθόδους και αστυνομική βία. Ως δικηγόρος, είδα την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα μέσα σε ένα δικαστήριο. Για να ευχαριστήσει την τρόικα, ποινικοποίησε ακόμη και τις διαμαρτυρίες κατά του πλειστηριασμού των σπιτιών.

Ως επικεφαλής του κόμματος “Πορεία προς Ελευθερία”, έκανα έκκληση στον ελληνικό λαό να αντισταθεί στην τρόικα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάμε την υποστήριξη όλων των προοδευτικών, συμπεριλαμβανομένων των φίλων μας στο Εργατικό Κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το αριστερό κόμμα που ισχυρίζεται ότι είναι. Έχει γίνει ένα πολιτικό ζόμπι, συντρίβοντας κάθε προοδευτική αξία. Η απομάκρυνσή του από την εξουσία είναι το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα».

kwnstantopoulou

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.