Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος μπορεί να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από πού έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή, έλεγε ο Αμερικανός ποιητής Καρλ Σάντμπεργκ.
Ραχήλ Μακρή
Ένας ακόμη Δήμος ανακήρυξε ως επίτιμο Δημότη του, τον πρώτο άρχοντα της χώρας. Στην απόφαση ανακήρυξης αναφέρεται ότι, αυτή η πράξη αποτελεί μια αναγνώριση στο πρόσωπο του απόλυτου τηρητή και θεματοφύλακα του Δημοκρατικού πολιτεύματος.
Βέβαια το ότι, το Δημοκρατικό πολίτευμα είναι αυτό που όλες οι εξουσίες δηλαδή Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική πηγάζουν από το λαό και ασκούνται υπέρ αυτού, είναι κάτι που διαφεύγει από πολλούς τοπικούς άρχοντες στην επικράτεια.
Το γεγονός ότι η υπογραφή του «εξοχότατου» φιγουράρει κάτω από την εκχώρηση της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας σε κατακτητές δεν φαίνεται να τους απασχολεί.
Το ότι η υπογραφή του «θεματοφύλακα του πολιτεύματος» φιγουράρει κάτω από την εκχώρηση αεροδρομίων, λιμανιών και δύο μνημονίων, δεν φαίνεται να τους συγκινεί.
Εμείς πάντως και επειδή όπως είναι λογικό για άτομα που ούτε κατάγονται, ούτε γεννήθηκαν στους ιερούς αυτούς χώρους, να μην γνωρίζουν ιστορία, τους υπενθυμίζουμε τους ηρωικούς αγώνες των Σουλιωτών, που εξύψωσαν το φρόνημα των Ελλήνων και ήταν φωτεινό παράδειγμα στον μεγάλο αγώνα για την Ελευθερία, η οποία είναι «βγαλμένη απ’ τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά».

* Η Ραχήλ Μακρή είναι Οικονομολόγος (MSc in Banking) , πρώην βουλευτής κι επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

 
photo: 422694 / pixabay

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.