Το Αθηναϊκό Πρακτορείο μεταδίδει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραστεί στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν μετά από σχετική πρόσκληση. Επίσης διαβάσαμε στα ΜΜΕ ότι παρών θα είναι και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που ως Δήμαρχος Αθηναίων είχε συμπαρασταθεί στον τότε συνάδερφό του, Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Ταγίπ Ερντογάν όταν υφίστατο εκείνος τις διώξεις.

Του Στρατή Μαζίδη

Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαίωσε το ΑΠΕ:

Αυτό πιστεύει η κ. Μπακογιάννη. Καταρχήν να της θυμίσουμε ότι εκτός των δύο Ελλήνων αξιωματικών, του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, στις τουρκικές φυλακές της Ανατολίας βρίσκεται και ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας, ο ΕΛΛΗΝΑΣ Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί που δεν έχει πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του. Αυτό είναι κάτι που η Ελλάδα επιμένει να ξεχνά, ότι έχουμε τρεις και όχι δύο φυλακισμένους.
Δεν ξέρουμε αν έχουν κληθεί και θα παραστούν άλλοι Ελληνες πολιτικοί.
Αναρωτιέμαι όμως τι θα κάνουν; Θα συγχαρούν τον Ερντογάν που θα ορκιστεί να τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους; Ποιο Σύνταγμα; Ποιους Νόμους; Του απαγάγω, βάζω στη φυλακή και κρατώ όσο θέλω κάποιους; Του φυλακίζω όσους έχουν άποψη;
Διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με ποιον; Τον απαγωγέα που κάθε λίγο θυμίζει μέσα από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ ότι υπάρχει περίπτωση οι δύο στρατιωτικοί να πάνε για κατασκοπεία που σημαίνει 15-20 χρόνια φυλακή; Που εκβιάζει για πάρε-δώσε με τους οκτώ; Και μάλιστα δε λέει “πάρε-δώσε” αλλά σκέτο δώσε και πάρε μια…δίκαιη δίκη όπως εγώ την εννοώ.
Αυτή είναι δυστυχώς η Ελλάδα της εποχής μας. Μικρή, ασήμαντη, ανήμπορη να σηκώσει το βλέμμα. Δε φταίει βέβαια κανείς άλλος εκτός από τους ψηφοφόρους που χωρίζονται σε δεξιούς κι αριστερούς, μπλε, πράσινους και ροζ. Δε φταίει κανείς άλλος από τον ελληνικό λαό ο οποίος τα ανέχεται όλα αυτά.

Κωνσταντίνος Καβάφης

Όσο μπορείς

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.