Γιατί η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που απέδειξε μετά από 3,5 και πλέον χρόνια ότι παραμένει αλώβητη καθώς έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου ό, τι μέτρο δε θα κατάφερνε να προωθήσει άλλη συγκυβέρνηση, τώρα να κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι διάγει περίοδο κρίσης;
Αναδημοσίευση από: reader.gr
Στέλλα Κεμανετζή

Ειδικά όταν ακόμα και σήμερα η επικοινωνία μεταξύ των δύο εταίρων είναι παραπάνω από καθημερινή, εφόσον οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους μέσα στη μέρα είναι συχνότατες;

Και την παραμονή κάθε μεγάλου γεγονότος είτε αυτό λέγεται υπογραφή συμφωνίας, ή απόφαση Eurogroup για το χρέος, ή σημαντικό νομοσχέδιο η εκ του σύνεγγυς συνάντηση κρίνεται επιβεβλημένη.
Και ό, τι λέγεται ή πράττεται και από τις δύο πλευρές αλλά κυρίως από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι «μιλημένο – συμφωνημένο» με τον Πρωθυπουργό γι’ αυτό άλλωστε και έχει πει ο πρώτος: θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι σήμερα έχει ηγέτη του έναν έντιμο και άξιο Πρωθυπουργό, τον καλύτερο Πρωθυπουργό που έχει περάσει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα.
Ποιος πιστεύει ότι τα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες διά στόματος Καμμένου σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας για το όνομα της πΓΔΜ από την ελληνική Βουλή δε είναι εις γνώση του Πρωθυπουργού.
Ποιος πιστεύει ότι οι δύο εταίροι «δεν τα έχουν μιλήσει και δεν τα έχουν συμφωνήσει» και γι’ αυτό.
Άλλωστε όπως προκύπτει και από άλλα κυβερνητικά στελέχη «η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα ό, τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό έχει έναν ορίζοντα μέχρι το τέλος του χρόνου. Όταν έρθει η ώρα θα εξετάσουμε με ποιον τρόπο, σε ποιο επίπεδο και με ποιες πλειοψηφίες θα εγκριθεί από τη χώρα μας η συγκεκριμένη συμφωνία».
Μέσα σε αυτά τα 3,5 χρόνια έδειξαν ότι ούτε το δημοψήφισμα τους πτόησε, ούτε οι εκλογές του Σεπτέμβρη, ούτε η πρόταση δυσπιστίας ούτε…, γιατί όλοι θα βγουν χαμένοι «αν δεν τα μιλήσουν και δεν τα συμφωνήσουν» και αν δεν λειάνουν τις αιχμηρές γωνίες που καραδοκούν να πλήξουν την κυβερνητική συνοχή μέχρι να φτάσουν οι εκλογές που και αυτές για να προκηρυχθούν θα πρέπει να τα έχουν «μιλήσει και να τα έχουν συμφωνήσει» οι δύο εταίροι!

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.