[ccpw id="136103"]

Όταν ο Τσίπρας έλεγε προ μηνός στην ΕΡΤ ότι «έχω πολιτικό σχεδιασμό για τους επόμενους 15 μήνες», είναι σαφές τι εννοούσε.
Από: crashonline.gr
Πρόκειται για ένα σχέδιο Μέτερνιχ, τεσσάρων σημείων που σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» , περιλαμβάνει:
  • Την ψήφιση νόμου για την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. Ηδη το ΚΚΕ έχει «μυριστεί» την παγίδα και γι΄αυτό δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο για την αναλογική με το οποίο θα καταστούν οι Δήμοι, ακυβέρνητη.
  • Την έναρξη των διαδικασιών αναθεώρησης του Συντάγματος με ομιλία τσίπρα στις 24 Ιουλίου, η οποία θα περιλαμβάνει και το καυτό θέμα των σχέσων Κράτους – Εκκλησίας, την εθνικοποίηση των δημόσιων αγαθών, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και τα μη κρατικά ΑΕΙ.
  • Την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού, έστω και αν όπως λένε οι γνωρίζοντες θα πρόκειται για κουτσουρεμένη μεταρρύθμιση.
  • Την ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων για τη μείωση της φορολογίας για το έτος 2020, ορίζοντας που διαφεύγει κατά πολύ της διακυβέρνησής του. Στην ουσία θα πρόκειται για προεκλογικές υποσχέσεις και όχι για μέτρα που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό
Με ανοιχτό το Σκοπιανό και με την προσθήκη του νέου μετώπου Εκκλησίας – Κράτους σίγουρα θα δυσκολευτεί να παραμείνει ο κ. Πάνος Καμμένος. Ηδη πιέζονται.
Γι΄αυτό ο υπουργός Αμυνας επισκέφτηκε ήδη μυστικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να συντονίσουν τις αντιδράσεις τους. Γι΄αυτό . Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ είπε στα στελέχη του ότι θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση όταν θα έρθει η ώρα.
Στο μεταξύ εξελίξεις προδιαγράφει και η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ. Πρώτο τεστ σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ – Ποταμιού θα είναι η στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση και οι θέσεις που θα διατυπώσει για το Σύνταγμα.

. .

..

. . . ..



Πηγή