“Ψήνονται” και μεταγραφές από το Μαξίμου
Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Οσο κι αν προσπαθεί ο Αλέξης Τσίπρας να ρίξει τους τόνους μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, δηλώνοντας από το Λονδίνο «πολύ σκληρός» για να … πέσει, αυτή τη στιγμή η συγκυβέρνηση μοιάζει με «δυναμίτη» έτοιμο να εκραγεί.

Η μεγαλύτερη φυσικά ανησυχία του Μαξίμου είναι μήπως υπάρχουν κι άλλοι πρόθυμοι να διαβούν το δρόμο που χάραξε ο Λαζαρίδης. Την ίδια ώρα στους Ανεξάρτητους Ελληνες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας εμφύλιος με τους 7 εναπομείναντες βουλευτές αλλά και δεκάδες στελέχη να κοιτάζονται με καχυποψία.
Οι φήμες που ενισχύονται και από τα σενάρια Μαξίμου περί αποστασιών, κάνουν λόγο για αποχώρηση ενός ακόμη βουλευτή των ΑΝΕΛ.
Στο επίκεντρο βρίσκεται ο υφυπουργός Β. Κόκκαλης αλλά και ο Κώστας Κατσίκης, που έχει συγκρουστεί στο παρελθόν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που προς το παρόν διαψεύδει παρόμοια σενάρια, διαβεβαιώνοντας ότι παραμένει πιστός στους ΑΝΕΛ.
Το ίδιο έπραξε και ο Κ. Ζουράρις χθες διαψεύδοντας όσους έλεγαν ότι θα αποχωρήσει αλλά δηλώνοντας κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό.
Μεταγραφές
Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αγγιστρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, προσπαθεί με μεταγραφές, να ενισχύσει την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία που έχει απομείνει με 152 βουλευτές. Το Μαξίμου «δουλεύει» την σκέψη των μεταγραφών στρώνοντας το χαλί σε τρεις βουλευτές.
Πρώτος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Σπύρος Δανέλλης, άλλοτε στέλεχος του Συνασπισμού, που μεταπήδησε στην κεντροαριστερά, και τώρα δηλώνει fun της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.
Επόμενη μεγάλη μεταγραφή είναι ο Χάρης Θεοχάρης, που από πολέμιος της αριστεράς, πανηγύρισε τη συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά και την απόφαση του eurogroup.
Τρίτη μεταγραφή που ψήνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γιώργος Κατσιαντώνης της Ένωσης Κεντρώων που και αυτός τάχθηκε εντελώς ξαφνικά υπέρ της λύσης του Σκοπιανού.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.