[ccpw id="136103"]

Το Plan B Μαξίμου για να γλιτώσει την πτώση – Με οριακή πλειοψηφία στους 152 βουλευτές μένει η κυβέρνηση μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδη.
Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Η ψυχολογική πίεση στους ΑΝΕΛ κορυφώνεται με απώλειες στελεχών, (είχε προηγηθεί και η απώλεια του βουλευτή Δ. Καμμένου και της κυβερνητικής εκπροσώπου Μανταλένας Παπαδοπούλου αλλά και ένα ντόμινο αποχωρήσεων από την κομματική βάση), με αποτέλεσμα το κόμμα του Πάνου Καμμένου να φυλλορροεί, και να κινδυνεύει να συμπαρασύρει και την κυβερνητική πλειοψηφία η οποία παραπαίει επικινδύνως.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μόλις 145 βουλευτές και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ μετρά πλέον, μετά τις δύο απανωτές απώλειες, μόλις επτά.
Βλέποντας τον τυφώνα του Σκοπιανού να σαρώνει την κυβερνητική πλειοψηφία, το Μαξίμου έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή το Plan b, για να αποτρέψει την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα.
Το σχέδιο αυτό, είχε αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας για τις ενέργειες της κυβέρνησης στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή για το Σκοπιανό, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών και ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει και θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Για τον σκοπό αυτό ήδη στο παρασκήνιο έχουν δρομολογηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, κινήσεις αναζήτησης μεταγραφών, από τη μια «φλερτάροντας» με τον Σταύρο Θεοθωράκη και από την άλλη, κοιτώντας προς τη δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών.
Ήδη οι συνεργάτες του Τσίπρα θεωρούν ως «δεδομένους» 5 βουλευτές, οι 3 από αυτούς είναι χωρίς κομματική στέγη (ανήκουν στην πτέρυγα των Ανεξαρτήτων) ενώ δύο βουλευτές προέρχονται από το Ποτάμι. Ο αριθμός αυτός θεωρούν οι συνεργάτες του Τσίπρα, πως «πολύ εύκολα μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 8».

. .

..

. . . ..



Πηγή