Η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε το δάσκαλο Ηλία Πλόγκα ως ένα εκ των υποκινητών των επεισοδίων εις βάρος της.

Ο ίδιος της απήντησε με ανάρτησή του:

”Σε λίγο θα σας φτύνουν και τ’αγάλματα.

Κυρία Τζάκρη

Αντιλαμβάνομαι τον πανικό και την απόγνωση, τόσο την προσωπική όσο και του κόμματος που εσχάτως υπηρετείται.
Καμία έκπληξη δεν μου προκαλεί η απόπειρα ν’ανακαλύψετε «οργανωτές» εκεί που δεν υπάρχουν.
Μόλις την περασμένη Κυριακή άλλωστε από τις Πρέσπες, ανακαλύψετε μέχρι και ανύπαρκτες Μακεδονικές γλώσσες και εθνότητες σε μιαανύπαρκτη «Μακεδονία».
Χθες το μεσημέρι 19/6 στο αποκλεισμένοαπό τους δεκάδες άνδρες και περιπολικά της Αστυνομίας κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών, κινούμασταν εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες. Μπορεί να μας απαγορέψατε τη χρήση του όρου Μακεδονία αλλά νισάφι, δεν θα μας απαγορέψετε και να περπατάμε στην πόλη που γεννηθήκαμε.

Πολλοί από αυτούς δικαίως εξέφρασαν αυθόρμητα την αγανάκτηση και την οργή για την εθνικά επιζήμια παρουσίας σας.
Ούτε τη χλεύη, ούτε και την κατακραυγή θα γλιτώσετε.
Την «οργανωτική» συμβολή μου όμως, πού ακριβώς την είδατε;
Ποιος από τους ρουφιάνους που σας περιστοιχίζουν διέκρινε και είναι σε θέση να αποδείξει πως οργάνωσα τις αποδοκιμασίες σε βάρος σας;
Μήπως θα καταγγείλετε και τους δεκάδες πελάτες και καταστηματάρχες που βγήκαν έξω από τα μαγαζιά τους ή τους κατοίκους που παρακολουθούσαν από τα μπαλκόνια την πρωτοφανή στρατιάαστυνομικών και περιπολικών που κατέκλυσαν το κέντρο;

Κυρία Τζάκρη

Είναι βέβαιο, πως με τη φόρα που πήρατε,σε λίγο καιρό θα καταγγέλλετε και τα διάσπαρτα αγάλματα των ηρώων της πόλης μας από τους αγώνες για μια ελεύθερη ελληνική Μακεδονία, επειδή ακόμη κι αυτά σαςκοιτάζουν υποτιμητικά.
Μέχρι τότε θα εκτοξεύετε ασύστολα ψεύδη και θα ταυτίζετε με την ΧΑ ανθρώπους που είναι ορκισμένοι εχθροί της όπως για κακή σας τύχη είναι ο υπογράφων.

Φαίνεται πως δεν σας αρκεί που καταστρέψατε οικονομικά και ηθικά ένα λαό και προσυπογράψατε την εθνική ταπείνωσή του με την αισχρή συμφωνία σας για τη Μακεδονία.
Τώρα επιδεικνύετε και το απύθμενο θράσος σαςαφού επιλέγετε να κατασυκοφαντείτε πολιτικούς αντιπάλους σας και να σπιλώνετε υπολήψεις.
Δεν το κάνετε πρώτη φορά.
Δεν θα σας επιτρέψω όμως να το επαναλάβετε με άλλους.

Δεν πρόκειται να σας φοβηθώ.
Δεν θα λυγίσω.
Είμαι Μακεδόνας κυρία μου.
Θα συνεχίσω να σας εκθέτω και να σας αντιμάχομαι πολιτικά με τον τρόπο που τα δημοκρατικά μου ιδεώδη αλλά και οι δυνάμεις μου το επιτρέπουν.
Και θα το κάνω με μεγαλύτερη ένταση.
Με μεγαλύτερο πάθος.
Σύντομα θα κληθείτε σε απολογία όχι μόνο απέναντι σε ένα λαό που προδώσατε αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης.”

Ηλίας Πλιόγκας
Μακεδόνας δάσκαλος

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.