Όταν ολόκληρος πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχεται τον Τσίπρα ο οποίος του λέει με το γνωστό χιούμορ του «τελικά δεν θα την γλιτώσω, θα τη φορέσω τη γραβάτα» και ο Παυλόπουλος δεν τον πετά με τις κλωτσιές έξω, καταλαβαίνει κανείς ότι σωτηρία δεν υπάρχει.
Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Σχήμα λόγου βεβαίως ότι θα τον πετάξει έξω. Ο Παυλόπουλος και δε θέλει και δεν μπορεί. Εδώ δεν τον διαολόστειλε με το Μακεδονικό, θα το κάνει τώρα που… βγαίνουμε από τα μνημόνια; Τουλάχιστον να μη χαίρεται σαν τον καλύτερο Συριζαίο.

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από την κυβέρνηση. Και στον Πρόεδρο θα πήγαινε ο Τσίπρας, και ατάκες θα πέταγε, και διάγγελμα θα έβγαζε. Αλλά βρε αθεόφοβοι. Τον χώρο του Ζαππείου κάνετε σκηνικό για το θέατρό σας; Εκεί που υπεγράφη η ιστορική συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ;
Εσείς να παίζετε με τους συμβολισμούς που χρεοκοπήσατε τη χώρα, τη φορτώσατε με αχρείαστο μνημόνιο, με κλειστές τράπεζες, με απώλεια της ανάπτυξης για μια τριετία, με ανθρώπινο κεφάλαιο που σηκώθηκε κι έφυγε;
Και τώρα να πανηγυρίζετε; Να ρίχνετε τα τείχη για να μπει ο Τσακαλώτος; Να ετοιμάζετε χορούς και πανηγύρια με τον ξεπουλημένο συνέταιρό σας;
Είχαμε γράψει προ ημερών για τα 30 αργύρια της προδοσίας. Παραδώσατε το όνομα της Μακεδονίας, ετοιμάζεστε να παραδώσετε και το προσφυγικό για να πάρετε τι; Χειρότερα μέτρα από εκείνα που είχε πάρει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2012.
Για ρίξτε μια ματιά στις αποφάσεις του Eurogroup εκείνης της χρονιάς και θα καταλάβετε. Πολύ καλύτερη συμφωνία ήταν εκείνη.
Πανηγυρίζετε για την επιμήκυνση, ποιοι, εσείς που ζητούσατε διαγραφή χρέους; Ποιος ξεχνά τη Ζωή, τον Αλέξη, τον Πάνο και τον… Τουσέν, ένα νούμερο που είχε φέρει το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ για να κηρύξει επαχθές και επονείδιστο το χρέος; Τον θυμάστε να περιφέρετε στη Βουλή με παντόφλες και όλοι μαζί να κάνετε διακήρυξη της… επανάστασης κατά του χρέους.
Θυμάται κανείς τον Τσίπρα να καταγγέλλει την επιμήκυνση της ΝΔ ως μεγαλύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε;
Φυσικά και τα θυμούνται όλοι. Αυτή η συμφωνία είναι ένα θετικό βήμα, αλλά δεν είναι για πανηγυρισμούς. Περιέχει σκληρή λιτότητα, επιβεβαιώνει τα σκληρά μέτρα που έρχονται, γελοιοποιεί όσους έλεγαν ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, βάζει την Ελλάδα σε τούνελ μέχρι το 2060 και το κυριότερο: Δεν είναι κούρεμα χρέους, δεν είναι οριστική λύση, αλλά ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο.
Και πανηγυρίζουν για όλα αυτά αντί να είναι συνετοί;
Μάθαμε ότι σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν αστειάκια. «Ποια γραβάτα θα φορέσεις Αλέξη; Ποια θα δώσουμε στον Πάνο; Μήπως να βάλει εκείνη με τα… πέη;»
Μιλάμε για τέτοια σοβαρότητα. Εδώ καθυστέρησαν την εκδήλωση στο Ζάππειο γιατί ήθελαν να επιστρέψει ο Καμμένος από την Κύπρο για να γίνει μαζί το σόου. Τέτοιος σανός, τέτοιο κουτόχορτο και νομίζουν ότι περνά στον κόσμο.
Αυτό που πέρασε και γράφτηκε στο υποσυνείδητο του κόσμου είναι ένα. Ότι οι σύγχρονοι Ιούδες ξεπούλησαν τα πάντα και δεν πήραν τίποτα. Αλλά δεν είχαν το κουράγιο και τον ανδρισμό, όπως ο Ιούδας να πάνε να κρεμαστούν.
Αντ’ αυτού πάνε να κάνουν σόου στο Ζάππειο και να βάλουν τους συριζαίους να χορεύουν, όπως το 2015.
Είναι μια ντροπιαστική ημέρα για την Ελλάδα, παρά τα καλά που μπορεί να έχει κάθε συμφωνία σαν και την χθεσινή.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.