Ομολογουμένως του πάει η γραβάτα του Αλέξη. Μια γραβάτα που μοιάζει με θηλειά για τον Ελληνικό λαό. Αν και θα το θέλαμε πολύ, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θριαμβολογεί ο ωραίος Πρωθυπουργός μας. Εκτός από την αδιευκρίνηστη επιμήκυνση του χρονου καταβολής μέρους των τόκων των δανείων που συνεχώς αυξάνονται και την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που παρακρατούν οι δανειστές- βασανιστές μας, εμείς τουλάχιστον, δεν έχουμε αντιληφθεί πια είναι τα πραγματικά οφέλη γαι τα οποία θριαμβολογεί ο Αλέξης ο Πάνος και τα άλλα παιδιά.
Από: odosdrachmis.gr
Ο γραβατωμένος Αλέξης, μας λέει ότι το μνημόνιο τελειώνει και πως θα βγούμε στις αγορές. Δηλαδή θα δανειζόμαστε με εποτόκια 3-4%, γεγονός που θα μας επιβαρύνει με πολλά περισσότερα νέα χρέη.Θαυμάσια.
Τελειώνει το μνημόνιο αλλά η μεταμνημονιακή εποπτεία θα συνεχιστεί μεχρι το 2060. Μέχρι τότε, κάθε χρόνο θα καταβάλουμε για το χρέος, (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι τεχνητό και δημιουργήθηκε από και μέσα στην ευρωζώνη), το 15%-20% του ΑΕΠ.Ποσά δηλ. της τάξης άνω των 19 δις ετησίως που θα βγαίνουν απο θηριώδη πλεονάσματα 2,5%-3,5% και την υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας.Υπέροχα.
Παρόμοια τερατώδη πλεονάσματα αντιφάσκουν με την κλασσική οικονομική αντίληψη για ανάπτυξη. Και και δεν ισχύουν ακόμα και για τις πιο ευημερούσες χώρες και την ίδια τη Γερμανία. Στην περίπτωσή μας βγαίνουν μέσα από τις σάρκες μας.Από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, τις αυξήσεις φόρων, τις περικοπές και την αναβολή καταβολής δημόσιων δαπανών, την εκχώρηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας κλπ.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις των Eurogroup όπως και του τελευταίου, οι συντάξεις θα μειωθούν και άλλο από την 1/1/2019. Η εφορία αυξάνεται και κατά μέσο όρο αναλογεί στο 30-50% των εισοδημάτων. Ο ΕΝΦΙΑ επίσης αυξάνεται μέσα και από την διόγκωση των αντικειμενικών αξιών. Το ίδιο και οι έμμεσοι φόροι, οι διάφορες πλάγιες επιβαρύνσεις, τα διόδια στους δρόμους κλπ.
Όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις και σχεδόν ολόκληρη η δημόσια περιουσία, εκχωρείται-υφαρπάζεται από τους πονηρούς δανειστές. Δεκάδες χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις χάνουν οι Έλληνες πολίτες και επιχειρηματίες με συνοπτικές διαδικασίες, μέσα από ηλεκτρονικούς πλειστηριαμούς. Κατάσχονται καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις, κάθε είδους εισοδήματα για χρέη πάνω από 500 ευρώ.
Τα capital controls παραμένουν, ενώ το χρηματιστήριο βρίσκεται στη ζώνη του λυκόφωτος. Και μέσα σε όλα αυτά, τίποτα ουσιαστικό δεν ακούγεται για επενδύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη. Η οποία, με τη συρίκνωση της οικονομίας, τον περιορισμό των εισοδημάτων και της κυκλοφορίας του χρήματος, με τα capital controls, την αποπληρωμή θηριωδών τοκοχρεωλυσίων,μοιάζει με όνειρο απατηλό. Όπως ο ουρανός που όσο τον πλησιάζεις, αυτή συνεχώς απομακρύνεται.
Ναι σου πάει η γραβάτα Αλέξη. Μπορεί να λες ότι θέλεις, τα πιστεύει ή όχι, αλλά η αλήθεια είναι μία.Έκανες χαρούμενους τους ευρωδολοφόνους και δυστυχέστερο τον ελληνικό λαό.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.