Το Νοέμβριο του ’12 επιστρέφαμε από το Eurogroup με μια συμφωνία που προέβλεπε αυτό που πανηγυρίζει από χθες ο Τσίπρας. Όμως, δυστυχώς, η κατάσταση δεν είναι ίδια με το ’12.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
Από: meaculpa.gr
Η διαφορά είναι, ότι ο Τσίπρας πήρε τα μέτρα δημιουργικής λογιστικής που θα φτάσουν το χρέος στο 110% μέχρι το 2022 αφού πρώτα αύξησε το χρέος από τα 305 δισ. και 159% του ΑΕΠ το ’12 στα 345 και 185% του ΑΕΠ το ’18.
Η αύξηση αυτή οδήγησε τον Τσίπρα να χρειαστεί άμεσα να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κι επειδή το “υπερταμείο” δεν το παίρνει κανείς στα σοβαρά, έδωσε τη Μακεδονία.
Η Μακεδονία, λοιπόν, έφυγε νύχτα για 15 δισ. από τα οποία μόνον 9,5 μπαίνουν “μετρητά” στην ελληνική τσέπη και τα υπόλοιπα 5.5 αποτελούν προϊόν δημιουργικής λογιστικής. Τόσο τιμολόγησαν την αξία 2500 χιλιάδων ετών ιστορίας οι ευρωατλαντικοί σύμμαχοι, τόσο το ‘κοψε δίκαιο κι ο Αλέξης.
Συνεπώς, τώρα προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα όπως: Πόσα πιάνει η Θράκη; Δηλαδή, αν η Μακεδονία έφυγε για 15, η Θράκη, που έχει και μεγαλύτερη ζήτηση, δεν θα χτυπήσει μια πενηνταρού;
Συν τοις άλλοις, ειδικά τη Θράκη δεν θα πας να την πουλήσεις στους καρμίρηδες τους αμερικανοευρωπαίους που όλο σε ρίχνουν και καταλήγεις να φεύγεις δαρμένος και με ψίχουλα. Όχι. Τη Θράκη την παζαρεύεις κατευθείαν με τους Τούρκους.
Έχουμε, λοιπόν, και λέμε. Τόσα για παράδοση και προσάρτηση, τόσα για καντονοποίηση (που είναι και το μακροπρόθεσμο πλάνο), τόσα για απλή αναγνώριση τουρκικής μειονότητας. Άντε, να τα βάζουμε κάτω να τελειώνουμε.
Έχει πολύ ψωμί αυτή η πρακτική. Ένας πρόχειρος τιμοκατάλογος ίσως να ήταν σκόπιμος. Γιατί δεν κάνουμε μια δοκιμή;
Πατριδοπωλείον “Αλέξης και Πάνος”
(πρώην “Το κουτούκι του αγανακτισμένου”)
– Καστελόριζο: 2,5 δισ.
– Καστελόριζο με ΑΟΖ: 12.5 δισ.
– Μπουκέτο νήσων Αιγαίου (Φαρμακονήσι, Αη Στράτης, Φούρνοι): 15 δισ.
– Άρση αναγνώρισης ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο: 10 δισ.
– Το ίδιο με το από πάνω αλλά με Νότια Αλβανία: 15 δισ.
– Αναγνώριση αλβανικής μειονότητας στη Θεσπρωτία: 7.5 δισ.
– Αναγνώριση αλβανικής μειονότητας σε όλη την Ήπειρο: 17.5 δισ.
– Κατασκευή και αναγνώριση αλβανικής μειονότητας πανεθνικά: 35 δισ.
– Κατασκευή βουλγαρικής μειονότητας στην Αν. Μακεδονία: 6.5 δισ.
– Επιστροφή Αλεξ/πολης στην ονομασία Δεδέαγατς: 2.5 δισ. (παιδικό γεύμα)
Τα παραπάνω προϊόντα είναι ενδεικτικά. Ο πελάτης μπορεί να ζητήσει την προετοιμασία ειδικής παραγγελίας στα μέτρα του με γνήσια υλικά της ελληνικής γης και των ελληνικών θαλασσών.
Επίσης, μπορεί κανείς να εκπλειστηριάσει και άυλα περιουσιακά στοιχεία. Πόσα πιάνει λχ η πρώτη θέση στην ολυμπιακή παρέλαση; Πόσα δίνουν οι Τούρκοι για να παραδεχτούμε τελικά ότι ο Όμηρος είναι δικός τους;
Μιλάμε για κανονικό χρυσωρυχείο. Τί περιμένουμε, λοιπόν; Σίγουρα, ο Έλληνας, που ψήφισε Αλέξη και Πάνο για να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ και τώρα πουλάει εθνική κληρονομιά για να ρεφάρει τη ζημιά, ξέρει από συμφέρουσες συμφωνίες.
Καλές δουλειές!

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.