Όλα καλά!!! Μετά τη “συμφωνία” για το Μακεδονικό, που “ενίσχυσε” την εθνική μας υπερηφάνεια, σε μια ακόμη “συμφωνία” για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κατέληξε η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, με τη διαδικασία της λιτότητας για τα επόμενα 40 χρόνια να έχει αποκρυσταλλωθεί και να καθιερώνεται πλέον ως δηλωτικό ζωής και μοίρας για τους ιθαγενείς τούτου του τόπου.
Του Στέλιου Συρμόγλου
Ολα καλά!!! Για όσους βέβαια δέχονται τα περιστατικά και τις καταστάσεις όπως έρχονται, για όσους θεωρούν ότι η “ζωή είναι πρόβα”. Για όσους διαθέτουν αρκετό απόθεμα άγνοιας, για να μεταπλάθουν το επίκαιρο σε ανεπίκαιρο και αρκετή προσαρμοστικότητα για να αφομοιώνουν το “καυτερό” σήμερα με την παγερή αδιαφορία, όπου τα πάντα αναχωνεύονται και μετουσιώνονται σε ευκαιριακή αναζήτηση που ενταφιάζει την προοπτική για τη χώρα.
Για όσους όμως πιστεύουν ότι πρέπει να πορεύονται στη ζωή με έρμα ευθύνης και απεχθάνονται να είναι παθητικοί παρατηρητές και μωρόπιστοι ή να εκλαμβάνονται από τους “ψοφοδεείς’ της πολιτικής ως Λωτοφάγοι, τόσο η “συμφωνία” για το Μακεδονικό, όσο και η χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup, σηματοδοτούν την αποκορύφωση του ελληνικού δράματος.
Ολα καλά!!! Οι εκφραστές της “μισής αλήθειας” μας οδηγούν στην εκατόμβη, με σκηνικό την πολιτική θρασύτητα, την πολιτική ασάφεια, την οικονομική απογύμνωση, την οργισμένη βερμπαλιστική αοριστολογία, μηδενίζοντας ταυτόχρονα την πράξη.
Τελικά είναι τόση η βρομιά και η συσσωρευμένη κοπριά, σάπια αχώνευτη και χωνεμένη στους στάβλους του Αυγεία, που πνίγεται η επικράτεια στη δυσοσμία. Και τότε επιβλήθηκε στον Ηρακλή η ποινή του καθαρισμού της κόπρου. Σήμερα ποιος θα χρεωθεί την ποινή του καθαρισμού της κοπριάς, που έχει καλύψει φοβερά τη χώρα; Μήπως οι επιρρεπείς στον ηθικό ρύπο Σαρδανάπαλοι της πολιτικής;
Τελικά οι Ελληνες βρίσκονται με το μετέωρο άλμα στο κενό και κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο, σε μια Ελλάδα των αίνων, των επαίνων και των ανέμων!

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.