[ccpw id="136103"]

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να αποδώσει στη ΝΔ τα παραληρηματικά του βουλευτή της ΧΑ Μπαρμπαρούση, αλλά ξέχασε τις θωπείες που το κόμμα του έκανε στη ΧΑ.

Ας ανασκαλέψουμε τις μνήμες.

Η κατηγορίες της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης κυκλοφορούσαν πριν τη δολοφονία του Παύλο Φύσσα. Αλλωστε αν ως τη δολοφονία του Παύλου ήταν αναπόδεικτες, δεν ήταν καθόλου αναπόδεικτοι οι τραμπουκισμοί και οι ξυλοδαρμοί μεταναστών.

Ο Κοτζιάς ήταν συνομιλητής της Χρυσής Αυγής και μάλιστα με επιστολή του προς τον Μιχαλολιάκο «αξιότιμε κύριε πρόεδρε»που εμφάνισε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος στη βουλή του ζητούσε ιδέες και προτάσεις για το Μακεδονικό, που συζητά σήμερα η βουλή και όλη η Ελλάδα.

Την είχε . Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και μετά την αποκάλυψη Μιχαλολιάκου δήλωσε από το βήμα της βουλής ότι δεν θα την ξανακαλέσει γιατί δημοσιοποίησε έγγραφα του ΕΣΕΠ. Δεν ήταν υπηρεσιακό έγγραφο αλλά πολιτική πρωτοβουλία που απευθύνονταν σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων!

Ωστόσο την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε τις 200 ψήφους για να περάσει το νόμο τη απλής αναλογικής, δεν τον ενοχλούσαν καθόλου οι ψήφοι της ΧΑ.

Ηταν ενδεικτική η δήλωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, όταν είχε ερωτηθεί αν θα μπορούσε ο νόμος να στηριχθεί καις τις ψήφους της ΧΑ, και είχε δηλώσει:

«Στη Βουλή δε υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Δεν έχουμε μιλήσει με τα ΧΑ. Από κει και πέρα η Βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε ψήφος από καμία μεριά».

Κράτησε βέβαια τα προσχήματα λέγοντας:

«Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς τη ΧΑ. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χ.Α>»!

Τον Δεκέμβρη του 2016 Ο Πάνος Καμμένος προσκάλεσε βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας στο Καστελλόριζο.

Η Αυγή υπερήφανη δημοσίευε τη φωτογραφία με εμφανή τον κ. Κασιδιάρη, και ανέφερε: Αν και ο Τ. Ερντογάν μας έχει συνηθίσει σε σχεδόν καθημερινές προκλητικές δηλώσεις για τη Λωζάννη και τα Αγαίο, χθες δεν έκανε ούτε κιχ. Μήπως γιατί αντιπροσωπεία της Επιτροπής βρέθηκε στο Καστελόριζο, δίπλα στην Τουρκία; Είναι τυχαίο;» (σ.σ. έλα ντε!. Φοβήθηκαν …τον Κασιδιάρη!).

Τα άλλα κόμματα είχαν εκδώσει καταδικαστικές ανακοινώσεις γα τη «βόλτα»!

Η Εικόνα στο Καστελόριζο ενέπνευσε αισθήματα …συναλληλίας με τη ΧΑ στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει:

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόρζο και τη Ρω σε πολλούς από μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: Μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης»!

(Το πόσο πέτυχαν τα αγαπητικά Παρασκυεόπουλου, το απέδειξε ο λόγος Μπαρμπαρούση).

Επί υπουργίας το ιδίου, αποφυλακίστηκε ο χρυσαυγίτης δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. 

Η μητέρα του δολοφονημένου είχε εκραγεί κραυγάζοντας «Εμάς μας σκότωσαν, αλλά κάθε μέρα μας χώνουν το μαχαίρι πιο βαθιά». Εξέφρασε δε το παράπονο, πως μιας κυβέρνηση της Αριστεράς χειρίστηκε έτσι την υπόθεση (και άφησε να βγει ο Ρουπακιάς).

Αλλά δεν αποφυλακίστηκε μόνο ο Ρουπακιάς αλλά και η μισή περίπου Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΧΑ, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, επειδή δεν υπήρχε (και δεν μπόρεσαν να βρουν!) κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης!

Τέλος να θυμίσουμε ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας τον Δεκέμβριο του 2014 αποποιήθηκε τις ψήφους της ΧΑ, λέγοντας «σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της ΧΑ».

Δεν θυμόμαστε κάτι ανάλογο από τον εκλεκτό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αυτά ενδεικτικώς, απλώς για να δούμε ποιος χάιδευε τη ΧΑ.

Του Γιάννη Σιδέρη
liberal.gr

Πηγή