[ccpw id="136103"]

Οξύτατη αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο βουλευτής της ΝΔ χτύπησε τις ευαίσθητες χορδές του κ. Σκουρλέτη, όταν με ντοκουμέντα παρουσίασε τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμπεριφερόταν «με καρέκλα» και πως χωρίς.

Αρχικά, επέμεινε στα όσα είχε αναφέρει νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Νίκο Κοτζιά. Κατέθεσε στα πρακτικά το βιβλίο του Κοτζιά- ύμνο για την διδακτορία στην Πολωνία και τον χαρακτήρισε ως ένα «σταλινικό κομμουνιστή».

Διαπιστώνοντας μια δήθεν ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς, παρέθεσε ένα προς ένα δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών φίλα προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ. Στη μια παρουσιαζόταν ο Α. Σαμαράς ως ψυχοπαθής και άλλο που τον παρουσίαζε στο απόσπασμα. «Νομίζετε ότι όλοι έχουμε αλτσχάιμερ», αναρωτήθηκε ο Γεωργιάδης και υπενθύμισε ποιοι φώναζαν το περίφημο σύνθημα «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή».

«Τώρα τα μάθατε όλα με τις καρεκλίτσες. Σας αρέσει πολύ η μετριοπάθεια χωρίς αυτές ήσασταν έξω στις πλατείες και φωνάζατε να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ όταν κλήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να το πάρει πίσω τους απάντησε: «Εσείς το λέγατε εγώ να το πάρω πίσω».

Ως εκ τούτου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συμπέρανε ότι πιο διχαστικό κόμμα και κυβέρνηση από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει περάσει από την Ελλάδα.

Τα παραπάνω «ενόχλησαν» προφανώς τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο «ανακάλυψε» ότι ο κ. Γεωργιάδης υπερασπίστηκε πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Μακελειό». «Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει η στόφα του αριστερού αγωνιστή και βουλευτή. Και μιλάτε για καρεκλίτσες, που πηδάγατε με άνεση από το ένα καράβι στο άλλο. Μαθαίνω άλλωστε σας δίνει συγχαρητήρια ο Καρατζαφέρης που πάτε φέρετε σε σωστό δρόμο τη ΝΔ», προσέθεσε ο Π. Σκουρλέτης.

«Πληρωμένη» ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος επικαλέστηκε τους νυν Συριζαίους, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Μάρκο Μπόλαρη και Θεοδώρα Τζάκρη. «Εγώ αλλάζοντας κόμμα δεν πήγα σε ένα βράδυ παίρνοντας τη θεσούλα μου όπως ο Κουρουμπλής από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά και συμπλήρωσε ότι αυτοί το έκαναν για τις καρέκλες ενώ ο ίδιος για τις ιδέες του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, ευρισκόμενος προφανώς σε δύσκολη θέση, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. «Δεν είναι το θέμα αν αλλάζετε κόμμα οι απόψεις σας με ενοχλούν. Παλιά επι Σαμαρά έβαζαν τον Μπαλτακο να συνομιλεί με τη χρυσή αυγή. Τώρα βάζουν εσάς για να συνομιλούν με την ακροδεξιά», είπε χαρακτηριστικά.

Γεωργιάδης σε ΑΝΕΛ: Η ψήφος σας θα καθορίζει την υπόλοιπη ζωή σας

Σε δύσκολη θέση έφερε τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Α. Γεωργιάδης, αποδεικνύοντας ότι με τη δική τους υπογραφή ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί την Κυριακή στις Πρέσπες. Μιλώντας προσωπικά στον Κωνσταντίνο Κατσίκη διαπίστωσε ότι οι θέσεις του για την ονομασία των Σκοπίων συμπίπτουν. «Εγώ όμως είμαι έμπορος εθνικισμού ενώ εσείς είστε υπεύθυνος και έχετε αρχές, όπως είπε ο Α. Τσίπρας για τον αρχηγό σας. Πως γίνεται αυτό ενώ συμπίπτουν οι απόψεις μας; Μόνο ψεύτες σαν εσάς το ξέρουν», τόνισε.

Υπενθύμισε, ότι ο ίδιος ως υπουργός ψήφισε υπέρ του PSI και μετά διεγράφη από το κόμμα και πήγε να πουλήσει βιβλία στην εκπομπή του. «Αυτή η ψηφοφορία θα καθορίσει την υπόλοιπη σας ζωή σας. Μην κάνετε το λάθος, γιατί αν την Κυριακη ο Τσίπρας πάει και υπογράψει τη συμφωνία τα παραγόμενα αποτελέσματα θα είναι μη αναστρέψιμα», είπε και έκλεισε λέγοντας: «Σήμερα κρίνεται το όνομα της Μακεδονίας κι όχι στο μέλλον».

Του Αλέξανδρου Διαμάντη
capital.gr

Πηγή