Η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ, εκτός από ένα πολιτικάντικο παιχνίδι χωρίς ίχνος πατριωτικής ευαισθησίας από ελληνικής πλευράς, νομιμοποιεί κάθε σκοπιανό αλυτρωτισμό και κάθε μελλοντική διεκδίκηση είτε περιουσιακή, είτε εμπορική, είτε εδαφική! Γκριζάρει, με μια λέξη, και τα βόρεια σύνορα της χώρας! Και ανοίγει τον ασκό ενός εμπορικού πολέμου.

Αναδημοσίευση από: liberal.gr

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
Συγκεκριμένα:
1. Οι συγκρούσεις μεταξύ των κρατών σε διεθνές επίπεδο έχουν συνήθως την αιτία τους στο εμπόριο. Σε οικονομικές διαφορές. Σε αμφισβήτηση χρήσης προϊόντων ή trade marks. Ονομασιών προϊόντων και προελεύσεων. Μιλάμε για συγκρούσεις στην πράξη και όχι στη θεωρία, όπως η διένεξη Ελλάδας – Σκοπίων, που δεν έφτασε ποτέ σε σύγκρουση.
Η συμφωνία του κ Τσίπρα και του κ Κοτζιά δεν προνοεί τίποτε για τη συγκεκριμένη περίπτωση! Σαν το όνομα να είναι ένα στοιχείο του αέρα, που δεν περιλαμβάνει ανθρώπους, προϊόντα, οικονομικές αξίες, παραγωγικό έδαφος και επιχειρήσεις! Έτσι κι αλλιώς, γι αυτούς τους δύο δεν περιλαμβάνει ούτε Ιστορία!
Δευτερευόντως προβλέπει η συμφωνία τη σύσταση ομιχλώδους επιτροπής, που θα ασχοληθεί με το θέμα! Θυμίζουμε ότι Κίνα- Ιαπωνία, ΗΠΑ- Καναδάς, Νορβηγία- Βρετανία, Γαλλία- Ισπανία, Ρωσία- Ιαπωνία ( για να πούμε μόνο τα του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου) έχουν φτάσει επανειλημμένα σε σημείο ένοπλης σύγκρουσης για διαφιλονικούμενες παραγωγικές περιοχές και αμφισβητούμενα προϊόντα και ονομασίες. Θέματα αδιάφορα για τους δύο φωστήρες της διαπραγμάτευσης.
2. Η αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας, άλλης από της ονομασίας των Σκοπίων, είναι μια κολοσσιαία παραχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς ορατό λόγο! Αν το κράτος λέγεται Βόρεια Μακεδονία, οι κάτοικοι λέγονται Βορειομακεδόνες. Τίποτε περισσότερο. Επειδή, αν το κράτος δεν θέλουμε να λέγεται Μακεδονία, το στηρίζουμε στο ότι το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας είναι εδώ και επομένως κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται το όλον ενώ έχει το έλασσον.
Αυτή η απαίτηση λέει ότι δεν μπορούν οι βορειομακεδόνες να λέγονται σκέτο Μακεδόνες, γιατί Μακεδόνες λέγονται όσοι κατοικούν στην ελληνική Μακεδονία. Αν οι βορειομακεδόνες αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες, πώς αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση τους Έλληνες Μακεδόνες; Με τη συμφωνία που υπέγραψε δεν τους αναγνωρίζει! Δεν τους υπολογίζει. Δεν υπάρχουν!
Το μόνο που κάνει είναι να διαχωρίζει τους σλαβομακεδόνες από τους αρχαίους. Και εκεί ακριβώς ανοίγει παράθυρο αλυτρωτικών διεκδικήσεων από τα Σκόπια.
3. Με την αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας η κυβέρνηση των Αθηνών αναγνώρισε την ουσία της πολιτικής των εθνικιστών σκοπιανών, που είναι ο Μακεδονισμός. Δηλαδή, η θεωρία που λέει ότι η οθωμανική Μακεδονία είναι χωρισμένη σε Ελλάδα, Βουλγαρία και «Μακεδονία» και οι Μακεδόνες κάτοικοί της σε Ελλάδα και Βουλγαρία, που είτε ζουν εκεί είτε είναι εξόριστοι από κει, πρέπει να απελευθερωθούν και να ξαναενωθεί η χώρα. Ως Μια ενιαία Μακεδονία.
Η συμφωνία Τσίπρα- Κοτζιά άνοιξε αυτή την κερκόπορτα για την Ελλάδα κανονικά!
Η ονομασία Βόρεια Μακεδονία είναι μακράν ατυχέστατη και επικίνδυνη. Γιατί, σύμφωνα με τον μακεδονισμό, υπαρχει Νότια που πρέπει να απελευθερωθεί και καταληφθεί.
4. Τσίπρας- Κοτζιάς είχαν έναν μόνο δρόμο να ακολουθήσουν, που φωτογράφιζε επακριβώς τα Σκόπια και δεν άφηνε κανένα σημείο παρεξήγησης. Το όνομα Σλαβομακεδονία. Αυτό που είναι οι γείτονες. Με σλαβομακεδονική ταυτότητα και εθνότητα και σλαβομακεδονική γλώσσα και προϊόντα. Τελεία και παύλα. Ούτε παρενθέσεις, ούτε συμπληρώματα, ούτε αρχαία κληρονομιά, ούτε Ιστορία, ούτε διεκδικήσεις. Ξεκάθαρη αλήθεια. Στη γραμμή Γκλιγκόροφ.
Και ενώ τα Σκόπια ήταν και είναι με την πλάτη στον τοίχο, θέλοντας να μπούν στην ΕΕ για να λαδώσει το αντεράκι τους . ΝΑΤΟ για να αποκτήσουν μεγάλο προστάτη, η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν πίεσε για τη Σλαβομακεδονία, αλλά αντιθέτως επιχειρηματολογούσε σαν συνήγορος των Σκοπίων, ότι τάχα οι Αλβανοί θα αντιδρούσαν γιατί δεν είναι Σλάβοι! ΘΑ αντιδρούσαν!
Τη γελοιότητα του επιχειρήματος αυτού φανερώνει η απλή ερώτηση: Τους αντιπροσωπεύει τώρα που είναι… Μακεδόνες; Το ύποπτο είναι ότι το επιχείρημα δεν το έχουμε ακούσει από τους Αλβανούς των Σκοπίων! Το ακούμε εδώ και χρόνια από τους συριζαίους. Υπουργούς και στελέχη!
5. Και το ακόμα πιο ύποπτο είναι ότι ο διαπραγματευτής Κοτζιάς δεν πίεσε καν προς αυτή την κατεύθυνση με την επιμονή που έδιναν όλα τα επιχειρήματα υπέρ αυτής της λύσης. Παρ όλο που είχε μπροστά του την ομολογία του Ζάεφ ότι δεν μπορεί το κράτος του να μονοπωλεί το όνομα Μακεδονία και ότι η κυρίαρχη ταυτότητα των κατοίκων του είναι Σλάβοι!
Και εδώ αιωρείται το ερώτημα: Γιατί ο κ Κοτζιάς παραχώρησε με τόση ευκολία Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια; Γιατί συμφώνησε σε ένα όνομα που διατηρεί τον μακεδονίτικο αλυτρωτισμό; Τον κ Τσίπρα δεν τον αναφέρουμε. Έτσι κι αλλιώς έχει μεσάνυχτα για το θέμα.
6. Την πιο πειστική απόδειξη ότι η κυβέρνηση έχει δώσει στα Σκόπια ευελιξία να χρησιμοποιούν όνομα και ταυτότητα ( light erga omnes ) την έδωσε χτες ο σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, που διέψευδε το ελληνικό … θριαμβευτικό non paper, και λέει σαφώς ότι:
«η βάση της συμφωνίας είναι το πώς η Ελλάδα ερμηνεύει και κατανοεί τον όρο Μακεδονία. Και αποδέχθηκαν το πώς εμείς κατανοούμε και ερμηνεύουμε τον όρο Μακεδονία. Μία σαφής διάκριση γίνεται ανάμεσα στο τι σημαίνει Μακεδονία για εκείνους και τι είναι αποδεκτό σε εμάς και τι σημαίνει για εμάς Μακεδονία και είναι αποδεκτό για εκείνους». Και συμπλήρωσε:
«Διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες», ενώ συμπλήρωσε ότι η συμφωνία «διατηρεί τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα».
7. Επιπλέον: Τα Σκόπια, που κατά τα άλλα εγκαταλείπουν τις αλυτρωτικές και κλεψίτυπες θέσεις τους για την ελληνική ιστορία, διατηρούν τον Ήλιο της Βεργίνας για σημαία, αφού κανείς από τους Έλληνες διαπραγματευτές δεν τους ζήτησε να τον αλλάξουν. Το είπαν άλλωστε και οι ίδιοι.
Διατηρούν, παράλληλα και όλα τα σύμβολα και τα κιτς αγάλματα που γεμίζουν την πρωτεύουσα με λογχοφόρους και σαρισοφόρους Μακεδόνες (αρχαίους), ως μνημεία, λέει της κοινής κληρονομιάς της Μακεδονίας!
8. Χτες το βράδυ ο Πρόεδρος των Σκοπίων δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που αλλάζει το όνομα της χώρας. Ευτυχώς, υπάρχουν και χειρότεροι σε ακρότητα τύποι από αυτούς που έχουμε εδώ για κυβερνήτες. Οι οποίοι προσπαθούν να ευνοήσουν τους σλαβομακεδόνες στη γραμμή Βλαντά, Ζαχαριάδη, Δημητρόφ, Σιάντου, Ιωαννίδη. Στην οποία άλλωστε πιστεύουν και το διαλαλούσαν.
Είναι ίσως η πρώτη φορά, που ο υπερεθνικισμός του VMRO θα ωφελήσει την Ελλάδα. Και είναι ντροπή για τη χώρα να τη σώσουν οι εχθροί της από τις ακρότητες (για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο βαριά λέξη) των δικών της κυβερνητών. Εκεί καταντήσαμε.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.